Eurovision 2015: Τα φαβορί, τα περίεργα και… οι άλλοι (εικόνες) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015

Eurovision 2015: Τα φαβορί, τα περίεργα και… οι άλλοι (εικόνες)

Όσο κι αν ψάξεις στις φετινές 40 συμμετοχές του 60ού επετειακού διαγωνισμού της Eurovision δεν θα καταφέρεις να βρεις ένα ηδονικά (μα και ιδανικά) οξύμωρο σχήμα εφάμιλλο της περσινής νικήτριας Κοντσίτα Βουρστ, η οποία παρεμπιπτόντως τους ημιτελικούς (19 και 21 Μαΐου) και στον τελικό (23 Μαΐου) θα διαφεντεύει το περίφημο green room, προσφέροντας τον λιπόσαρκο ώμο της για στήριξη στους αγωνιούντες υποψήφιους.

Πολλές μπαλάντες, πολλά χασμουρητά, πολλή κλάψα, πολλοί οι υποψήφιοι για μια θέση στη βαρύτιμη πεντάδα. Αυτές είναι οι συμμετοχές που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής - εξαιρουμένης Ελλάδας και Κύπρου που πλασάρονται μάλλον χλιαρά προς στιγμήν στα προγνωστικά.

Λίγη ομοφοβία, λίγοι υποψήφιοι δεύτερης ευκαιρίας, ένας διαγωνιζόμενος από τη μακρινή Αυστραλία, τρεις Ιταλοί κλαρινογαμπροί και μια ιδέα hipsters είναι οι ψηφίδες του φετινού μωσαϊκού της Eurovision.

ΣΟΥΗΔΙΑ: ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
Στο καμάρι του σκανδιναβικού Βορρά δεν έχουν μόνο συναρμολογούμενα, DIY ντιζαϊνάτα έπιπλα με ονόματα ανθρώπων και συγγραφείς βουτηγμένους στη μαρμίτα της λογοτεχνίας μυστηρίου. Διαθέτουν μακράν παράδοση στα γιουροβιζιονικά ήθη και έθιμα με θεματοφύλακες το ποπ κουαρτέτο των ABBA και ένα μαραθώνιο, εξαντλητικό προκριματικό διαγωνισμό, το φημισμένο Melodifestivalen, από το οποίο κάθε χρόνο προκύπτει μέσω televoting και ψηφοφορίας επιτροπών ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision - τη διαδικασία είχε περάσει πέρσι και η Έλενα Παπαρίζου, η οποία δεν κατάφερε τελικά να πάρει το χρίσμα με το «Survivor».

Ο φετινός νικητής είναι ο 28χρονος Mans Zelmerlow, γνωστός στην ψυχαναγκαστικά ταξινομημένη σουηδική γη από τη συμμετοχή του στο γνωστό μουσικό reality «Idol», αλλά και για τις ομοφοβικές δηλώσεις του. Ο ευειδής νεαρός τον οποίο τα γραφεία στοιχημάτων εμφανίζουν ως φαβορί για τη νίκη, είχε υποστηρίξει σε παλιότερες δηλώσεις του πως δεν το βρίσκει πολύ φυσικό οι άνδρες να πλαγιάζουν με άνδρες. Κι ύστερα αποφάσισε να βάλει πλώρη για τη Eurovision, τον - με διαφορά - πιο ανοιχτόμυαλο, απενοχοποιημένο, γκέι θεσμό που έχει απομείνει στη Γηραιά Ηπειρο.

Όσο για το τραγούδι «Heroes», περισσότερο μπορεί να σχολιάσει κανείς τα ομολογουμένως καινοφανή 3D γραφικά του παρά τη μελωδία του. Ευρωπαϊκός ποπ ψευτο-ύμνος κομμένος και ραμμένος για προεφηβικό πάρτι.



ΙΤΑΛΙΑ: ΤΡΕΜΕ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ, ΤΡΕΜΕ
Ο Μάριος Φραγκούλης απέκτησε απογόνους. Το όνομα αυτών Il Volo ή αλλιώς Ιταλοί Boys and Noise με κοστούμια, γραβάτες και παπιγιόν. Τα τρία αγόρια, τα οποία έχουν συνεργαστεί μέχρι και με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ, φιγουράρουν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Μάλιστα, εφόσον η Ιταλία παίζει απευθείας στον τελικό του διαγωνισμού, η ποπ-οπερατική μπάντα έχει ήδη διαβεί ένα σημαντικό κάβο και πλέει ολοταχώς προς την κορυφή στον τελικό της Βιένης με το ολωσδιόλου πομπωδώς αλά Ραμαζότι τραγούδι «Grande Amore».


ΕΣΘΟΝΙΑ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΛΑ, ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ 
Η γενέτειρα του Skype, η μακρινή και πιο σκανδιναβική από της χώρες της Βαλτικής θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μία ακόμη νίκη στο διαγωνισμό της Eurovision. Φέτος στέλνει στη Βιένη τον Stig, τον πιο αναγνωρίσιμο και φωτογενή ποπ σταρ της παρέας με την παιδούλα Hina, την οποία εκείνος άκουσε στο YouTube και ερωτεύτηκε παράφορα (τη φωνή της).

Ένα φρέσκο, αναζωογονητικό ντουέτο με vintage πατίνα που κανείς ποτέ δεν κατάλαβε τι γυρεύει σε ένα διαγωνισμό όπου το κιτς και η εξτραβαγκάνζα κυριαρχούν.


ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΠΑΝΚ
Πρόκειται ίσως για την ήδη πιο πολυσυζητημένη συμμετοχή στη φετινή 60ή διοργάνωση της Eurovision, Η Pertti Kurikan Nimipaivat αυτοπροσδιορίζεται ως μια τετραμελής μπάντα μεσήλικων ανδρών με σύνδρομο down, που αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα είναι να γράφουν και να παίζουν φινλανδική ποπ.

Ακολουθώντας την πεπατημένη της «διαφοροποίησης» από τη μάζα, η Φινλανδία, τη νίκη οποίας με τους Lordi στην Αθήνα κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει - πόσο μάλλον το φόρεμα Gaultier της Άννας Βίσση - ποντάρει στην κλασική συνταγή της βράβευσης της διαφορετικότητας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής τα προγνωστικά δεν φαίνεται να τη δικαιώνουν.



ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΓΚΟΥΡΟ 
Κάθε eurofan που έχει αλώσει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ακολουθώντας με ευλάβεια προσκυνητή τον διαγωνισμό ονειρεύεται του χρόνου να ταξιδέψει στη Μελβούρνη, στο Σίδνεϊ, στην Αδελαΐδα, έστω στο Περθ. Φευ!

Τι κι αν η μακρινή Αυστραλία στην οποία η Eurovision διαθέτει φανατικό και ορκισμένο κοινό, γίνεται φέτος η 4οή συμμετέχουσα χώρα. Τι κι ο Γκάι Σεμπάστιαν, ο σταρ των αντιπόδων, ταξιδέψει για περίπου 24 ώρες για να εμφανιστεί στη Βιένη. Τι κι αν καταφέρει να κλέψει τις καρδιές του ευρωπαϊκού κοινού μαζί με τα douze points του, ο διαγωνισμός σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθεί του χρόνου και πάλι σε ευρωπαϊκό έδαφος με τη συνδρομή της αυστραλιανής κρατικής τηλεόρασης.

Η απήχηση της Eurovision στην Αυστραλία, κυρίως τα διαφημιστικά έσοδα που μπορεί να αποφέρει, έκαναν την EBU να επεκτείνει τα γεωγραφικά όρια της κι έτσι ο Γκάι Σεμπαστιάν, με ρίζες από την Πορτογαλία, τη Σρι Λάνκα, την Αγγλία και τη Σκωτία και τα τράιμπαλ τατουάζ του θα ταξιδέψουν κατευθείαν από την Αυστραλία στον τελικό της 23ης Μαΐου.



ΡΩΣΙΑ: II ΤΣΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΣΟΟΥΜΠΙΖ 
Η 28χρονη Πολίνα Γκαγκάρινα θα χρειαστεί να αποχωριστεί για λίγες εβδομάδες τον 7χρονο γιο της Αντρέι προκειμένου να εγκλιματιστεί στο βιενουά περιβάλλον της αυστριακής Eurovision. Γνωστή ως ηθοποιός στην πατρίδα της και ακόμη γνωστότερη επειδή κατάφερε να κερδίσει το ρωσικό «Star Academy», η Γκαγκάρινα είναι η θηλυκή εκδοχή του Ντίμα Μπιλάν, το νέο καμάρι της Ρωσικής Αρκούδας που εκδυτικοποιείται, τουλάχιστον ως προς τη σοουμπίζ, ανεπιστρεπτί.

Τίμιο και μπαλαντοειδές ποπ χιτ το «Million Voices», όμως αλήθεια τόσο μικρό μπρος στην εποποιία του λεσβιακού διδύμου των Tatu, που έδειξε σε όλη την οικουμένη τον αληθινό, πατροπαράδοτο τρόπο διπλής απόσταξης με τον οποίο το κριθάρι, η σίκαλη, το στάρι και η πατάτα γίνονται γλυκόπιοτο Vodkatini.


ΑΖΕΡΜΠΑΙΖΑΝ: ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Τον Ελνούρ Χουσεΐνοφ οι παλιές καραβάνες του θεσμού τον έχουν ακόμη νωπό στη μνήμη τους από τη συμμετοχή του το 2008, οπότε και εκπροσώπησε για πρώτη φορά το Αζερμπαϊτζάν στο διαγωνισμό, διευρύνοντας τα γεωγραφικά σύνορα της Eurovision προς Ανατολάς - εκεί όπου το φυσικό αέριο και ο παράς ρέουν διαρροϊκά.

Τότε έκανε ντουέτο με τον συμπατριώτη του Σαμίρ ντυμένος αγγελάκι, φέτος επιστρέφει μόνος, πιο εσωτερικός, πιο πνευματικός και πιο ανθρωπόμορφος από ποτέ τραγουδώντας το «Hour of the Wolf». Εξαίσια τριμαρισμένο μούσι, φανταστικές επιδόσεις στις ψεύτικες νότες –αλλιώς φαλτσέτα όπως λέει και το Δεσποινάκι στο The Voice.


ΝΟΡΒΗΓΙΑ: ΝΑ ΤΕΣ ΚΙ ΟΙ ΧΙΨΤΕΡΟΦΑΤΣΕΣ 
Ο Kjetil και η Debrah αγαπούν την Αντέλ, λατρεύουν τα κομμάτια για τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν στον «Υπέροχο Γκάτσμπι» αλλά έθεσε βέτο ο Λίο Ντι Κάπριο και αυτό βγαίνει στη φετινή συμμετοχή της Νορβηγίας με το τραγούδι «Α Monster Like Me».

Ήταν ένα πρωινό του Νοεμβρίου όταν εκείνος έστειλε ένα SMS στο κινητό εκείνη την ώρα που ξυπνούσε ράθυμη σε ένα ξενοδοχείο της Ελβετίας. «Θες να συνεργαστούμε;», της έγραφε. Μια καταφατική απάντηση τούς εκτόξευσε στη Eurovision, στην οποία μοιάζουν πιο ξεχωριστοί κι από τη μύγα μες στο γάλα.


ΙΣΠΑΝΙΑ: Η ΝΟΝΟΡΑ ΤΗΣ ΙΒΗΡΙΚΗΣ 
Εύφημο μνεία - και μόνον, αφού douze point θα δει αποκλειστικά με τηλεσκόπιο - στην ισπανική συμμετοχή. Η περίφημη (;) σταρ της Ιβηρικής Edurne δεν έχει απλώς το πιο εικονοκλαστικό βίντεο κλιπ των φετινών συμμετεχόντων (βλ «Game of Thrones» του φτωχού Ισπανού), στο οποίο μεταξύ άλλων μεταμορφώνεται σε τίγρη, αλλά εμφανίζει εκπληκτικές εξωτερικές ομοιότητες με την Ελεονώρα Μελέτη.

Στην πατρίδα της θεωρείται παιδί-θαύμα, αφού από μικρή τάχθηκε στο βάσανο της τηλεοπτικής αναγνώρισης. Παίζει, χορεύει, τραγουδά, παρουσιάζει, τα κάνει όλα και συμφέρει, μα πάνω απ’ όλα θεωρεί τη Eurovision την κομβική στιγμή στην πολυποίκιλη καριέρα της.


Πηγή: TV Μανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add