Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2015: Ο μεγάλος τελικός, φαβορί, προγνωστικά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Μαΐου 23, 2015

Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2015: Ο μεγάλος τελικός, φαβορί, προγνωστικά


Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2015 έχει απόψε την τιμητική του! Για όλους εμάς τους φίλους του θεσμού αλλά και για την Google καθώς πολύς είναι ο κόσμος που αναζητά τις συμμετοχές, τις εξελίξεις, τα προγνωστικά για τον μεγάλο νικητή!

Πανηγυράκι ή όχι, συγκεντρώνει την προσοχή εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο!

Μην ξεχνάτε ότι φέτος ήρθε να προστεθεί στους διαγωνιζόμενους και η μακρινή μας Αυστραλία, απλά επειδή ο διαγωνισμός έχει μεγάλη απήχηση εκεί!
Στην Βιέννη της Κονσίτα απόψε θα δούμε μία ελαφρώς διαφοροποιημένη χρονιά: Χωρίς το μεγάλο ξεκάθαρο φαβορί, χωρίς μεγάλες εκκεντρικές παρουσίες, χωρίς πολύ ... κιτς, με πολλές καλές φωνές και σεμνές παρουσίες.
Ελλάδα και Κύπρος συμμετέχουν και οι δύο φέτος στον τελικό μετά από χρόνια απουσίας της Κύπρου!
Το ενδιαφέρον μας λοιπόν μεγάλο και ελπίζουμε όλοι να δούμε μία όμορφη βραδιά!
Εδώ στο madata.gr, σταθεροί φίλοι της Eurovision, παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις: παρασκήνια, κουτσομπολιά, προγνωστικά, φαβορί, δηλώσεις
Μείνετε μαζί μας!
Ο διαγωνισμός διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1956 και αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους τηλεοπτικούς θεσμούς. Εκτός αυτού, αποτελεί το δημοφιλέστερο διαγωνισμό του είδους του που διοργανώνεται ανά τον κόσμο: ο αριθμός των τηλεθεατών που τον παρακολουθούν ετησίως εκτιμάται μεταξύ 100 και 600 εκατομμυρίων

Συνολικά 40 είναι οι χώρες που συμμετέχουν στην Eurovision το 2015 στην Αυστρία. Η Κύπρος επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από ένα χρόνο αποχής, η Τσεχία μετά από 5 χρόνια αποχής και, η Σερβία επιστρέφει μετά από ένα χρόνο αποχής. Ωστόσο, η Ουκρανία έχει αποφασίσει να μείνει εκτός διαγωνισμού για μια χρονιά λόγω οικονομικών και στρατιωτικών προβλημάτων. Στις 11 Φεβρουαρίου 2015 η EBU ανακοίνωσε πως στον διαγωνισμό θα πρωτοεμφανιστεί και η Αυστραλία, μία χώρα που δεν ανήκει στην Ευρώπη!

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τι πρόκειτε να ακούσουμε σήμερα και διαβάστε για τα φαβορί!

Μπορεί το μεγάλο (και κατά πολλούς αδιαμφισβήτητο) φαβορί της φετινής Eurovision να είναι η Σουηδία, με το Heroes που ξεσήκωσε το κοινό στον δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης, όμως κάποιοι μελέτησαν τα στοιχεία και έχουν... άλλη άποψη.

Σε blog της βρετανικής εφημερίδας Guardian οι συντάκτες επιχειρούν να προβλέψουν τον νικητή της φετινής διοργάνωσης, και καταλήγουν στην Αρμενία, που δε βρίσκεται ψηλά στις λίστες με τα φαβορί, ενώ η Ελλάδα φιγουράρει στην πέμπτη θέση.

Πώς όμως φτάνουν σε αυτό το συμπέρασμα; Με ένα μοντέλο το οποίο συνυπολογίζει όχι την ποιότητα των τραγουδιών, αλλά τον μέσο όρο ψήφων που λαμβάνει η κάθε χώρα τα τελευταία 12 χρόνια, τις σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες και τις πρόσφατες επιδόσεις όλων των χωρών.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που το 2011 είχε προβλέψει σωστά ότι το Αζερμπαϊτζάν θα βρισκόταν στην πρώτη τριάδα (τελικά κέρδισε εκείνη τη χρονιά), ενώ το 2013 είχε προβλέψει νίκη του Αζερμπαϊτζάν, που έμεινε δεύτερο.

Βάσει του μοντέλου αυτού, λοιπόν, η πρώτη δεκάδα τους φετινού τελικού της Eurovision θα έχει ως εξής:

1. Αρμενία
2. Σερβία
3. Σουηδία
4. Αζερμπαϊτζάν
5. Ελλάδα
6. Ρωσία
7. Ουγγαρία
8. Βέλγιο
9. Γεωργία
10. Νορβηγία

Δικό μας αγαπημένο, το τραγούδι της Ιταλίας!

Καλή επιτυχία Ελλάδα, καλή επιτυχία και στην Κύπρο!

Μείνετε συντονισμένοι στο madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add