Eurovision 2015: Αποψε η Κυπρος θα διεκδικήσει την πρόκριση για τον τελικο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015

Eurovision 2015: Αποψε η Κυπρος θα διεκδικήσει την πρόκριση για τον τελικο






Η Μαρία Έλενα Κυριάκου, με τα χρώματα της Ελλάδας, τα κατάφερε, κερδίζοντας στον Α’ Ημιτελικό, να πάρει το εισιτήριο για τον σαββατιάτικο τελικό της 60ης Eurovision

Σήμερα είναι σειρά της Κύπρο, με τον Γιάννη Καραγιάννη και το τραγούδι «One thing I should have done», να προσπαθεί να κερδίσει ένα από τα δέκα εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό που θα διεξαχθεί στη Βιέννη το Σάββατο.
Απόψε, λοιπόν, το τραγούδι της Κύπρου, που συνέθεσε και έγραψε ο Mike Connari, θα εμφανιστεί στη 15η θέση, ανάμεσα σε 17 χώρες από τον Β’ Ημιτελικό.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα μεταδίδεται απευθείας στις 10.00 το βράδυ, ώρα Kύπρου από το ΡΙΚΕΝΑ, τη δορυφορική εκπομπή του RIKSAT, το ΡΙΚ HD και το Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου.

Το σχόλιο για το ΡΙΚ θα κάνει από το Στούντιο του ΡΙΚ η δημοσιογράφος Μελίνα Καραγεωργίου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, από κάθε ημιτελικό θα επιλεγούν 10 τραγούδια με τηλεψηφοφορία του κοινού η οποία θα έχει βαρύτητα 50% και βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής η οποία θα έχει βαρύτητα επίσης 50%. Για τον τελικό επίσης, το αποτέλεσμα θα κριθεί από τηλεψηφοφορία 50% και από Κριτική Επιτροπή 50%. 
Η τηλεψηφοφορία θα διεξαχθεί μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των 17 συμμετοχών και θα διαρκέσει δεκαπέντε (15) λεπτά. Κάθε τραγούδι θα έχει συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου για τους σκοπούς της τηλεψηφοφορίας.

Στο δεύτερο ημιτελικό οι Κύπριοι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν το τραγούδι οποιασδήποτε χώρας, εκτός από το τραγούδι της Κύπρου. Στο δεύτερο ημιτελικό ψηφίζουν επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γερμανία καθώς και η πρωτοεμφανιζόμενη Αυστραλία.

Ποιες χώρες εμφανίζονται στον σημερινό Β’ Ημιτελικό:

1.Λιθουανία
2. Ιρλανδία 
3. ΄Αγιος Μαρίνος 
4. Μαυροβούνιο 
5. Μάλτα 
6. Νορβηγία 
7. Πορτογαλία 
8. Τσεχία 9. Ισραήλ 
10. Λετονία 
11. Αζερμπαϊτζάν 
12. Ισλανδία 
13. Σουηδία 
14. Ελβετία 
16. Σλοβενία 
17. Πολωνία

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό με τη σειρά που ανακοινώθηκαν είναι: Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία, Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: