Eurovision 2015: Η συγκίνηση, οι εκπλήξεις, τα μηνύματα, η τηλεθέαση - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Μαΐου 23, 2015

Eurovision 2015: Η συγκίνηση, οι εκπλήξεις, τα μηνύματα, η τηλεθέαση


Κοινωνικά μηνύματα, λαμπερές τουαλέτες, άνεμοι που φυσούσαν αγρίως επάνω στη σκηνή ανεμίζοντας τα μαλλιά -και τα extensions- των τραγουδιστριών, εντυπωσιακά video -wall, πολλές μπαλάντες και... μια πολεμίστρια που μικρή πρέπει να είχε πρότυπο τη Ζίνα, συνέθεσαν τη βραδιά του χθεσινού, πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2015.

Η Ελλάδα με τη Μαρία Ελενα Κυριάκου πήρε την πρόκριση για τον τελικό (δείτε εδώ τις υπόλοιπες χώρες που προκρίθηκαν) και παράλληλα έκλεψε τις εντυπώσεις ως μια από τις κορυφαίες ερμηνείες της βραδιάς. Το τραγούδι "One last breath", σύμφωνα με όσα σχολιάζουν σήμερα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ταίριαζε γάντι στην περίσταση -όχι της Eurovision, της χώρας γενικότερα- καθώς οι στίχοι του αναφέρουν: "Θέλω να με σώσεις, δώσε μου μια τελευταία ανάσα...".Ξένοι δημοσιογράφοι εντόπισαν κρυφό μήνυμα στους στίχους, το οποίο ούτε οι ίδιοι δεν είχαμε αντιληφθεί προηγουμένως...

Στις ερμηνείες που εντυπωσίασαν ήταν κι αυτή της τραγουδίστριας από την Αλβανία (να σημειωθεί ότι στο τραγούδι της φυσούσε... ο πιο δυνατός άνεμος), η οποία όπως και η Μαρία Ελενα Κυριάκου ήταν η νικήτρια μουσικού τάλεντ σόου της χώρας της.

Χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν τα κοινωνικά μηνύματα. ΗΡουμανία που έστελνε συγκινητικό μήνυμα για τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς τους γονείς τους, αν και δεν ήταν φαβορί, πέρασε, η Σερβία, που εκπροσωπήθηκε από μια τραγουδίστρια υπέρβαρη που έστελνε το μήνυμα ότι η ομορφιά δεν εξαρτάται από τα κιλά, πέρασε επίσης.

Αυτή που δεν πέρασε, αν και η συμμετοχή της έστελνε το πιο ισχυρό μήνυμα και μέχρι στιγμής θεωρούνταν ένα από τα φαβορί ακόμα και για τη νίκη στον διαγωνισμό, ήταν η Φινλανδία, με συγκρότημα, τα μέλη του οποίου έχουν όλοι γεννηθεί με σύνδρομο Down.

Αυτή ήταν και η μεγάλη έκπληξη του χθεσινού πρώτου ημιτελικού. Από εκεί και πέρα, τα φαβορί επιβεβαιώθηκαν, με μόνη ακόμα μικρότερου μεγέθους έκπληξη την πρόκριση της Γεωργίας με ένα τραγούδι με τίτλο «Warrior» και μια γοητευτική τραγουδίστρια, η οποία θύμιζε κάτι από... Ρουσλάνα, περισσότερο όμως θα μπορούσες να μπερδέψεις με τη «Ζίνα» (την πολεμίστρια) στα νιάτα της -προφανώς, το κοινό φοβήθηκε τα αντίποινα και την πέρασε...

Η Μαρία Ελενα Κυριάκου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της μετά την πρόκριση της Ελλάδας. Συγκίνηση που έγινε ακόμα πιο έντονη όταν διάβασε το μήνυμα που ανάρτησε γι' αυτήν στο twitter η Δέσποινα Βανδή. Η κόουτς της στο περσινό «The Voice» έγραψε μετά την ερμηνεία της: «Είμαι τόσο συγκινημένη και περήφανη... Καθηλωτική!». Συγχαρητήρια της έστειλε και η αντίπαλος της στον περσινό τελικό του «Voice», Αρετή Κοσμίδου, αναρτώντας φωτογραφία της Μαρίας Ελενας Κυριάκου με το μήνυμα «F****** godess» μαζί με πολλές καρδούλες.

Στην τηλεθέαση, πάντως, η βραδιά δεν τα πήγε και τόσο καλά, έχοντας «απέναντι» βέβαια και τον Λάκη Λαζόπουλο. Συγκεκριμένα, ο Λάκης συγκέντρωσε στο γενικό σύνολο 38,1% και στο νεανικό κοινό 34% και η Eurovision είχε αντίστοιχα 24% και 27,1% .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add