Eurovision 2015: Τα φαβορί που θα διαγωνιστούν κόντρα στην Ελλάδα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Μαΐου 02, 2015

Eurovision 2015: Τα φαβορί που θα διαγωνιστούν κόντρα στην Ελλάδα

Oπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλοι «χορεύουμε» στους ρυθμούς της Γιουροβίζιον. Η φετινή 60ή διοργάνωση έχει από όλα: «περίεργες» αλλά και μη αναμενόμενες συμμετοχές όπως το μουσικό συγκρότημα του οποίου τα μέλη πάσχουν από αυτισμό και σύνδρομο down. 

Η Ελλάδα, με εκπρόσωπο τη Μαρία Ελενα Κυριάκου στον α’ ημιτελικό στις 19 Μαΐου έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα φαβορί όπως τη Φινλανδία, την Εσθονία και τη Ρωσία. Το «θρίλερ» του α’ ημιτελικού ξεκινά με το «καλημέρα» και τις εμφανίσεις του Βελγίου και της Αρμενίας που βρίσκονται στο τοπ 10 κομματιών με τις περισσότερες θεάσεις στο Youtube. 

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για τη Μαρία Ελενα καθώς πριν από την εμφάνισή της, κληρώθηκε να ανέβει στη σκηνή του «Wiener Stadhalle» η συμμετοχή που έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των media φέτος, αυτή των Φινλανδών PKN, μιας μπάντας που αποτελείται από άτομα με αυτισμό και σύνδρομο down. Ηδη τα διαδικτυακά στοιχήματα «παίζουν» τους πανκ PKN στις πρώτες θέσεις της γενικότερης κατάταξης. Οι Pertii Kurikka, Sami Helle, Kari Aalto and Toni Valitalo θα τραγουδήσουν το «Ι Always Have Το» και θεωρούν πως η εμφάνισή τους στο διαγωνισμό θα βοηθήσει την υποστήριξη κοινωνικών προγραμμάτων με στόχο την ενημέρωση για το σύνδρομο Down.

Η Εσθονία τώρα, γενέτειρα του Skype, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μία ακόμη νίκη αφού στέλνει στη Βιέννη τον πιο αναγνωρίσιμο και φωτογενή ποπ σταρ της παρέας Stig και την παιδούλα Hina, την οποία εκείνος άκουσε στο YouTube και ερωτεύτηκε παράφορα τη φωνή της. Την πρώτη θέση διεκδικεί και το νέο καμάρι της Ρωσίας, Πολίνα Γκαγκάρινα που ακολουθεί τα επικοινωνιακά βήματα του Ντίμα Μπιλάν. 

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 6η θέση κόντρα στις Εσθονία, Ολλανδία, Μολδαβία, Φινλανδία, Βέλγιο, Αρμενία, Σερβία, Δανία, Λευκορωσία, Ρουμανία, Ρωσία, Αλβανία, Γεωργία, Ουγγαρία και ΠΓΔΜ. Οπως προκύπτει από τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αντίπαλοί μας, το «One Last Breath» δεν θα είναι η μόνη μπαλάντα της βραδιάς, από την οποία δεν θα λείψουν τα πιο ποπ και ροκ ακούσματα. Τα πρακτορεία στοιχημάτων, πάντως, θεωρούν πως η Ελλάδα θα προκριθεί στον τελικό της στις 23 Μαΐου. 

Στον τελικό η Ελένα Μαρία Κυριακού θα συναντήσει 20 χώρες που θα έχουν περάσει από τους δύο ημιτελικούς, τους «Big five» (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία), τη διοργανώτρια χώρα Αυστρία και για πρώτη φορά φέτος τη μακρινή Αυστραλία. Το «πρωτάκι» παίρνει μέρος με τον δημοφιλή στη χώρα των καγκουρό τραγουδιστή Γκάι Σεμπάστιαν που έγινε γνωστός από το αυστραλέζικο Idol. 

Από τα φαβορί του είναι και η Ιταλία με τους «Il Volo» τρία αγόρια που μοιάζουν με έφηβους οπαδούς του Μάριου Φραγκούλη και τραγουδούν την ποπ οπερέτα «Grand Amore». Αλλη μια συμμετοχή που ξεχωρίζει -και όχι για καλό λόγο- είναι αυτή της Σουηδίας που ενώ πλασάρεται ως το νούμερο ένα φαβορί των διαδικτυακών στοιχημάτων, με απόδοση 2,44, χάνει έδαφος στα polls εξαιτίας των ομοφοβικών δηλώσεων του τραγουδιστή, Μανς Ζέρμερλόου, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του θεσμού.

ΜΑΡΤΖΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
mlazarou@e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add