Ο Αύγουστος Κορτώ στη Θεσσαλονίκη, υπογράφει το: "Έρως ανίκατε μάσαν" - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2015

Ο Αύγουστος Κορτώ στη Θεσσαλονίκη, υπογράφει το: "Έρως ανίκατε μάσαν"

Τα Public και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου, με τίτλο: «Έρως ανίκατε μάσαν» στο Public Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Μαΐου και ώρα 19:00 μμ.

“Τι κάνεις όταν βρίσκεσαι σ’ ένα απομονωμένο ορεινό χωριό για το διήμερο των εκλογών κι ενώ όλοι σε μπουκώνουν λυσσαλέα με τα πιο εκλεκτά φαγιά της οικουμένης, ο πορσελάνινος θρόνος αρνείται να ενδώσει στις ικεσίες σου; Κι αν ένα και μόνο εσώρουχο αρκούσε για να σε μεταμορφώσει στο πιο ποθητό πλάσμα του κόσμου; Θα ήταν ευλογία ή κατάρα; “
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Αύγουστος Κορτώ είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυδιαβασμένα ονόματα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Ο Πέτρος Χατζόπουλος, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έχει καταφέρει να γίνει αγαπητός, όχι μόνο για τα γραπτά του, αλλά και για την προσωπικότητά του. 

Έχει γράψει διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, κείμενα για το θέατρο, ένα κινηματογραφικό σενάριο, βιβλία για παιδιά και έχει μεταφράσει έργα ξένων συγγραφέων. Τα έργα του που ξεχωρίζουν είναι το «Επειδή είναι η καρδιά μου», η «Αυτογονία», «Η Λύσσα», «Επειδή είναι η Καρδιά μου», «το Βιβλίο της Κατερίνας».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add