Η κρυφή σημασία των ημερών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015

Η κρυφή σημασία των ημερών

Κάθε μέρα της εβδομάδας έχει τη δική της αίσθηση, τις δικές της ενέργειες και μια πολύ συγκεκριμένη ατμόσφαιρα που συνειδητά ή υποσυνείδητα μας επηρεάζει όλους. Από την αρχαιότητα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις θρησκείες, η κάθε μέρα αποδιδόταν σε έναν συγκεκριμένο Θεό, επηρεαζόταν από συγκεκριμένο πλανήτη, είχε τη δική της θέση στο σύμπαν και στην επίδραση που ασκούσε στον ανθρώπινο οργανισμό. Ιερείς, μάγοι, αλχημιστές, πνευματικοί έφτιαξαν κατά καιρούς πολύ αναλυτικούς, διεξοδικούς πίνακες με τα στοιχεία (χρώματα, αριθμούς, αλχημικά σύμβολα, μέταλλα κ.λπ.) που αποδίδονταν σε κάθε μέρα με στόχο τη γνώση που θα τους επέτρεπε να έχουν έλεγχο στον κόσμο, να προγραμματίζουν καλύτερα τα γήινα πράγματα χωρίς να έρχονται σε κόντρα με τα ουράνια, να οργανώνουν καλύτερα τη ζωή τους. Ακόμα και σήμερα, όσο και αν έχουμε απομακρυνθεί από τον μυστικισμό ενός κόσμου όπου τα πάντα δείχνουν άρρηκτα συνδεδεμένα, έχουμε την συναίσθηση πως η κάθε μέρα σημαίνει κάτι. Πολλοί έχουν μελετήσει τις επιδράσεις και τις ιδιότητές τους, όπως συνοπτικά δείχνουμε παρακάτω.

Δευτέρα – Στα αγγλικά κρατάει την καταγωγή της η λέξη, Moon day, η μέρα του Φεγγαριού. Οι Δευτέρες κυριαρχούνται από τη Σελήνη που έχει να κάνει με το συναίσθημα, την αλλαγή στις διαθέσεις, την έμπνευση, τη διαίσθηση και την σκοτεινή πλευρά των συναισθημάτων. Σε γενικές γραμμές είναι μια στρεσαρισμένη μέρα με πολλά πάνω-κάτω και με απρόβλεπτη ενέργεια.

Τρίτη – Η Τρίτη είναι η μέρα του Άρη του πολεμικού, επιθετικού θεού και πλανήτη. Η γαλλική διατηρεί την ετυμολογία στο Mardi, από το λατινικό Mars dies. Οι Τρίτες είναι μέρες εργασίας, από τις πιο παραγωγικές της εβδομάδας και έχουν να κάνουν με την παραγωγικότητα, τον ανταγωνισμό, την αποφασιστικότητα και την ολοκλήρωση. Με ενέργειες υψηλές, δονούμενες, δυναμικές, άρα υποδεικνύεται ως άριστη μέρα για να ολοκληρώσει κάποιος ένα καθήκον, ειδικά αν το έχει αναλάβει από καιρό, να δουλέψει νέες στρατηγικές και να ξεκινήσει πλάνα. Ωραία μέρα επίσης για γυμναστική, ψώνια, ποικίλες εργασίες.

Τετάρτη- Η μέρα του Ερμή (Mercury), του έμπορα και αγγελιοφόρου. Οι Τετάρτες διευκολύνουν την επικοινωνία, μεταφέρουν νέα και πληροφορίες και έχουν εγρήγορση. Εξαιτίας του Ερμή είναι μέρες που αυξάνουν την αντίληψη και την πρόσληψη νέων ιδεών. Στην μέση ακριβώς της εβδομάδας είναι ο συνδετικός κρίκος των άλλων ημερών και μια πολύ καλή μέρα επίσης για εμπόριο, οπότε αν θέλετε να προσελκύσετε νέους πελάτες, να βάλετε μπροστά μια επιχείρηση, ένα νέο ξεκίνημα, η Τετάρτη είναι η μέρα σας. Τηλέφωνα, ιμέιλς, υπολογιστές, γράμματα, υπογραφές συμβολαίων και μικρά ταξίδια ευνοούνται.

Πέμπτη – Η Πέμπτη, Zeus dies, η μέρα του Δία έχει ισχύ, αίγλη και μεγάλη δύναμη. Θεωρείται ως η πιο παραγωγική μέρα, αυτήν που κλείνονται οι μεγάλες δουλειές γιατί ο Δίας είναι ο Θεός των μεγάλων εγχειρημάτων και της επέκτασης. Υψηλά αισιόδοξη μέρα έχει ενέργεια και ενεργοποιεί τις κοινωνικές σχέσεις, την ανάπτυξη δικτύων, το μάρκετινγκ, την οικονομία. Είναι η μέρα που συστήνεται για επενδύσεις στο Χρηματιστήριο, οργάνωση λογιστικών βιβλίων και οικονομικών.

Παρασκευή – Η μέρα της Αφροδίτης (Venus) που σηματοδοτεί και το τέλος της παραγωγικής εβδομάδας και την αρχή των απολαύσεων, η μέρα που δίνει κλωτσιά και ξαποστέλνει τις προηγούμενες μέρες της εργασίας. Οι Παρασκευές είναι μέρες ερωτικές, σύνδεσης, άνεσης, αισθησιασμού, πάθους, ηδονής. Οι άνθρωποι αυτή την μέρα έχουν πιο φιλικές διαθέσεις, γίνονται περισσότερο ρομαντικοί, ανοιχτοί και διαθέσιμοι. Παραδοσιακά είναι η μέρα ή μάλλον η νύχτα των ραντεβού. Εξαιρετική και για ανοίγματα προς την οικογένεια και τους φίλους, για παραπάνω πολυτέλεια και λούσο, για περιποίηση και ομορφιά, spa, κομμωτήρια και κρέμες.

Σάββατο – Η Κρόνια μέρα (Saturn), υψηλά ενεργητική ομοίως, μέρα που ο χρόνος, η οργάνωσή του, ο προγραμματισμός των σχεδίων έχουν ιδιαίτερη σημασία. Οι Εβραίοι ξεκουράζονται το Σάββατο εν μέρει γιατί γνωρίζουν ότι αυτή τη μέρα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος. Έτσι θεωρείται άριστη μέρα για τον σχεδιασμό των νέων παραγωγικών κύκλων και όλης της εβδομάδας που έρχεται. Όσοι στήνουν την ατζέντα τους το Σάββατο μπορούν να την κρατήσουν και να την εφαρμόσουν καλύτερα τις επόμενες μέρες, ειδικά αν είναι πολύ σαφείς για το τι πρέπει να γίνει την κάθε μέρα της ακόλουθης εβδομάδας. Συνήθως αυτήν τη μέρα όλοι οργανώνουν τα ψώνια, τις προμήθειες και τις εργασίες καθαρισμού του σπιτιού, το πλάνο διαβάσματος σε σχολικές ή ακαδημαϊκές εργασίες. Το Σάββατο ενδείκνυται για όλα αυτά.

Κυριακή – Η μέρα του Ήλιου (Sun Day) που στατιστικά, όσο και αν φαίνεται παράξενο, έχουν μεγαλύτερη ηλιοφάνεια από τις υπόλοιπες μέρες μέσα στον χρόνο. Και ακριβώς επειδή ο Ήλιος είναι ακτινοβόλος και καθαρός, οι Κυριακές έχουν ζωηράδα, αίσθημα ευζωϊας, κοινωνικής ζεστασιάς – είναι οι μέρες των οικογενειακών τραπεζιών, των επισκέψεων και συχνά των γιορτών. Μέρες επίσης Θρησκείας, ευλογίας και μέθεξης, γιατί μην ξεχνάμε πως επί χιλιετίες ο κύριος θεός των μεγαλύτερων θρησκειών ήταν ο Ήλιος. Η Κυριακή φέρνει φώτιση, ξεκούραση, απόλαυση, ανάπτυξη και είναι ιδανική για τη λατρεία, το εκκλησίασμα, τον διαλογισμό αλλά ακόμα για το φαγητό, την εστία, την κοινή ιεροτελεστία.
Πίνακας συσχετίσεων των ημερών

Μέρα 
Πλανήτης(Ρωμαϊκός θεός) 
ΣυμβολικόςΑριθμός 
Η Αίσθηση της Μέρας 
Αλχημικό Στοιχείο

Δευτέρα 
Φεγγάρι-
Moon (Luna) 
Αλλαγές διάθεσης
&
Συναίσθημα 
Ασήμι

Τρίτη 
Άρης-Mars

Ένταση
&
Κατάκτηση 
Σίδηρος

Τετάρτη 
Ερμής-
Mercury 
Στρατηγική
&
Στόχος 
Υδράργυρος

Πέμπτη 
Δίας-
Jupiter ή Zeus 
Δύναμη
&
Ανάπτυξη 
Κασσίτερος

Παρασκευή 
Αφροδίτη-
Venus 
Αγάπη
&
Ομορφιά 
Χαλκός

Σάββατο 
Κρόνος-
Saturn 
Αναβολή
&
Πρόληψη 
Μόλυβδος

Κυριακή 
Ήλιος-
Sun (Sol) 
Έκφραση
&
Αυτοπεποίθηση 
Χρυσός

* Οι φωτό των Keep Calm posters είναι από τον ιδιοφυή ιστότοπο http://www.keepcalm-o-matic.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add