Σκάλα με εντυπωσιακές καμπύλες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Μαΐου 01, 2015

Σκάλα με εντυπωσιακές καμπύλες



Το Atmos Studio είναι ένα πειραματικό εγχείρημα του Alex Haw, αρχιτέκτονος & καλλιτέχνη που ασχολείται με το design, την έρευνα, την τέχνη και το αστικό περιβάλλον. Το Atmos Studio έχει σχεδιάσει διάφορα αρχιτεκτονικά έργα, τόσο σε σπίτια ιδιωτών, όσο και σε δημόσια κτίρια, videos, και εγκαταστάσεις.

Μας τράβηξε την προσοχή, όταν έπεσε στην αντίληψή μας η εντυπωσιακή σκάλα που σχεδίασε για την οικία κάποιου πελάτη τους.


Το έργο της σκάλας είναι μία συνέχεια των γραφιστικών μπορντούρων που υπάρχουν διάχυτες σε όλη την έκταση του σπιτιού. Καθώς εμφανίζεται η σκάλα στρίβοντας σε μία γωνιά του σπιτιού, οι γραμμές της δίνουν την αίσθηση ενός τζίνι που απελευθερώνεται από το λυχνάρι του, καθώς «ξεχύνονται» και ξεδιπλώνονται από τον τοίχο στις εκλεπτυσμένες άκρες της σκάλας και ανυψώνονται προς τον αέρα σαν σκέπη του χαμηλού παραπετάσματος. Η σκέπη κρέμεται αέρινα από ψηλά, σαν ένα σύνολο από ζεύγη κλωστών που προσδίδουν μία αίσθηση κίνησης, καθοδηγώντας τον επισκέπτη στην πορεία της σκάλας.

Η σκάλα σχεδιάστηκε εξολοκλήρου ψηφιακά, χρησιμοποιώντας ένα περίπλοκο συνδυασμό απλών, αλλά προσεγμένων σε κάθε τους λεπτομέρεια στοιχείων, φύλλων MDF και οξυάς. Τα κομμάτια συναρμολογούνται σε ένα αρθρωτό, γλυπτικό και διαστατικό χώρο, ο οποίος δίνει αίσθηση «ρευστότητας» και διαρκούς αλλαγής καθώς κινείται κανείς πάνω στη σκάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add