73 φυλές Βεδουίνων θα ενωθούν εναντίον των Τζιχαντιστών στο Σινά! Διαφυλάττουν το Μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Μαΐου 02, 2015

73 φυλές Βεδουίνων θα ενωθούν εναντίον των Τζιχαντιστών στο Σινά! Διαφυλάττουν το Μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης

Ένα άξιο αντίπαλο θα αντιμετωπίσουν οι Τζιχαντιστές στο Σινά και αυτοί είναι οι φοβεροί και τρομεροί μαχητές της Ερήμου οι Βεδουίνοι, που όμοιοι τους δεν υπάρχουν στην έρημο. Αυτοί οι ίδιοι Βεδουίνοι που διαφυλάττουν το Μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης από την εποχή της ένδοξης Βυζαντινής αυτοκρατορίας. 

Περίπου 73 φυλές θα ενωθούν για να βοηθήσουν τον Αιγυπτιακό στρατό και την αστυνομία στο Σινά, για την καταπολέμηση των «τρομοκρατικών» ομάδων της οργάνωσης Ανσάρ , η οποία αποτελεί παράρτημα πλέον του ισλαμικού στρατού, που βρίσκεται στο Σινά, ανέφερε ένας ηγέτης της φυλής Tarabin των Βεδουίνων, αναφέρει εφημερίδα του Καίρου
Ο Σείχης Moussa el-Daleh είπε στο αραβικό δύκτυο Al Ashra Masa’n, ότι «αν και ο αιγυπτιακός στρατός δεν έχει ανάγκη από την υποστήριξή μας, οι ένδοξες παραδόσεις μας, μας αναγκάζουν να τους υποστηρίξουμε θερμά». 
«Δεν είμαστε συμμορίες, αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και την τιμή μας , και ο αιγυπτιακός στρατός και η αστυνομία αγωνίζονται με έναν πραγματικό και ανελέητο εχθρό που δεν ανήκει στη γη μας», είπε ο σεΐχης. 
Δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν πρόσφατα ότι ορισμένα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ansar Bayt al-Maqdis (ΑΒΜ), η οποία δραστηριοποιείται στο Σινά για χρόνια, έχει αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην χερσόνησο, και ανήκουν σε φυλές που κατοικοεδρεύουν στο Σινά . 
Την Δευτέρα, η φυλή των Βεδουίνων Tarabin επιτέθηκε στην οργάνωση Ansar al-Bayt Maqdis μετά από ένα περιστατικό ενός αποτρόπαιου αποκεφαλισμού ενός 16χρονου αγοριού από τη φυλή, από τους ισλαμιστές και τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άλλου. 
Περίπου 300 μέλη από την φυλή των Βεδουίνων Tarabin και άλλων φυλών με την χρήση φορτηγών 120 4WD και φορητών πολυβόλων και πλήθος οπλισμού , επιτέθηκαν στις εστίες έντασης στην Ράφα και στο Seix Zuwayed « σκορπώντας τον πανικό στους ισλαμιστές» . 
Η φυλή των Βεδουίνων Tarabin δημοσίευσε μια ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση τους, ανακοινώνοντας ότι αυτή αποτελεί την αρχή τω αντιποίνων για τον αποκεφαλισμό ενός αθώου αγοριού 16 ετών από τους ισλαμιστές . 
Μάλιστα οι βεδουίνοι κυκλοφόρησαν δήλωση προς τους Ισλαμιστές λέγοντας ότι «έχουμε ανακοινώσει ότι θα σας σφάξουμε εσάς και τους όμοιους σας και μόνο το σώμα σας θα θαφτεί κάτω από τη γη». 
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι , Στρατάρχης του αιγυπτιακού στρατού, σκέφθηκε πιθανόν να ενεργοποιήσει τους βεδουίνους εναντίον των Τζιχαντιστών, σε μια προσπάθεια να τους αντιμετωπίσει με τα « δικά τους όπλα» . 
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε την ιστορία με την Μονή της Αγ. Αικατερίνης το 2013, από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής , Δαμιανό επι εποχής του Μπουμπάρακ . 
«Τις μέρες εκείνες της επανάστασης κατά του Μουμπάρακ είχαμε έναν ξεσηκωμό και μια γενικευμένη αναρχία. Υπήρχαν φόβοι ότι κάποιες φυλές από το βόρειο Σινά θα κατέβουν για λεηλασίες. Τότε οι Βεδουίνοι πήραν τα όπλα και δημιούργησαν ένα κλοιό, μια ασπίδα προστασίας γύρω από το μοναστήρι…». Δεινοί πολεμιστές οι Βεδουίνοι, συνυπάρχουν με τους μοναχούς της Αγίας Αικατερίνης, «εν ειρήνη και ομονοία», από την εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, οπότε και χτίστηκε η μονή και όταν χρειάστηκε, όπως τις ημέρες της εξέγερσης στην Αίγυπτο, πήραν τα όπλα για να την υπερασπιστούν.!!!!!!!

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: