Τι είναι το "παιχνίδι των 72 ωρών" που προκαλεί ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στην αστυνομία και τους γονείς; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Μαΐου 16, 2015

Τι είναι το "παιχνίδι των 72 ωρών" που προκαλεί ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στην αστυνομία και τους γονείς;

Εχει προκαλέσει τρομοκρατικούς τίτλους και...
προειδοποιήσεις από αστυνομικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.

Όμως, δεν υπάρχει απόδειξη ότι το «παιχνίδι» στα social media που ενθαρρύνει τα παιδιά να εξαφανιστούν είναι κάτι παραπάνω από μία φήμη που γιγαντώθηκε.

Η πρώτη ύποπτη περίπτωση εμφανίστηκε στη βόρεια Γαλλία, στα τέλη Απριλίου. Ενα 13χρονο κορίτσι, η Εμα, εξαφανίστηκε από το σπίτι της, αλλά βρέθηκε τρεις ημέρες αργότερα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η Εμα είπε στην αστυνομία ότι έπαιζε το «Παιχνίδι των 72», μία πρόκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία τα παιδιά ενθαρρύνονται από τους φίλους τους να εξαφανιστούν για 72 ώρες.

Η είδηση αναπαράχθηκε και σε άλλες χώρες, ενώ μία ανάρτηση στο Facebook, που αργότερα διαγράφηκε, προειδοποιούσε τους γονείς για το παιχνίδι και αναδημοσιεύθηκε χιλιάδες φορές. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Η ιστορία για την Εμα δεν επαληθεύεται. Ο Φρανσουά Περέν, εισαγγελέας στην περιοχή όπου έγινε το συμβάν, δήλωσε στο BBC ότι το παιχνίδι όπως φαίνεται ήταν μία δικαιολογία.

«Στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι η Εμα το έσκασε με κάποιον άλλο και ότι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που εξαφανίστηκε. Ολα δείχνουν ότι το παιχνίδι (που ίσως είναι φανταστικό) ήταν η δικαιολογία που έδωσε για την εξαφάνισή της, προκειμένου να προστατεύει το πρόσωπο που συνάντησε. Η αστυνομία αναζητά αυτό το άτομο».

Οι υποψίες ενισχύθηκαν όταν και άλλα γαλλικά μέσα ανέφεραν ότι το «παιχνίδι» μπορεί να είναι μία απάτη. Πάντως, η αστυνομία σε όλο τον κόσμο έχει προειδοποιήσει τους γονείς για αυτό το λεγόμενο «παιχνίδι», με δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις.

Κάποιες άλλες περιπτώσεις έχουν συνδεθεί με αυτή την υποτιθέμενη μόδα, μεταξύ των οποίων και μία εξαφάνιση δύο εφήβων στο Εσεξ την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό προέκυψε έπειτα από δήλωση γείτονα που υπέθεσε ότι μπορεί η φυγή τους να συνδέεται με αυτή τη «νέα τρέλα». Ομως, η αστυνομία της περιοχής απάντησε στο BBC ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο «παιχνίδι» και τους εξαφανισμένους.

Το αξιοσημείωτο είναι, όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, πως για «παιχνίδι» που έχει γίνει μόδα στον κόσμο, υπάρχει ελάχιστη συζήτηση για αυτό στα social media. Μόνο μερικές εκατοντάδες tweet έχουν αναρτηθεί για αυτό, κατά κύριο λόγο αναφορές σε σχετικά άρθρα. Κάτι ανάλογο ισχύει και στο Facebook.

Η μεγαλύτερη γραμμή υποστήριξης παιδιών στη Βρετανία ανέφερε στο BBC ότι δεν έχει λάβει κανένα τηλεφώνημα που να σχετίζεται με αυτό το «παιχνίδι». Κάποιοι σύγκριναν το «Παιχνίδι των 72» με άλλες τρελές μόδες, όπως το neknomination, η διαδικτυακή πρόκληση στην οποία έφηβοι καλούσαν φίλους να κάνουν επικίνδυνα πράγματα συνήθως έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ομως, όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο «παιχνίδι» δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία φήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: