Για πρώτη φορά μετά από 1000 χρόνια έρχεται στην Ελλάδα ολόκληρο το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Μαΐου 01, 2015

Για πρώτη φορά μετά από 1000 χρόνια έρχεται στην Ελλάδα ολόκληρο το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας

Μετά από 10 αιώνες και για πρώτη φορά, ολόκληρο το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας επιστρέφει σε ορθόδοξα χέρια αλλά για λίγες ημέρες. Σε μια κίνηση βαθιά συμβολική η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και παραχωρεί για δυο εβδομάδες ολόκληρο το σκήνωμα της μεγάλης Αγίας, το οποίο φυλάσσεται στην Βενετία.

Το ιερό λείψανο θα φιλοξενηθεί στον ομώνυμο ναό στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας ο οποίος έλαβε το όνομα του προς τιμήν της Αγίας.
Το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας θα υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος το απόγευμα της 10ης Μαΐου και θα μεταφερθεί στον τόπο του προσκυνήματος με υψηλές τιμές. Σύμφωνα με το Orthodoxia.Info, η λάρνακα στην οποία φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα, θα μεταφερθεί στον ναό πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου ενώ χιλιάδες πιστοί από ολόκληρη την χώρα αναμένονται στην Αθήνα προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία.
Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού λειψάνου στην Αθήνα, θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες. Επίσης, το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί και στο αντικαρκινικό νοσοκομείο όπου θα δοθεί η ευκαιρία στους ασθενείς που δίνουν την δική τους μάχη να προσκυνήσουν την Αγία.
Εξίσου τιμητική θα είναι και η αποχώρηση του ιερού λειψάνου από την Ελλάδα. Την τελευταία ημέρα της παραμονής του στην Αθήνα, την Κυριακή 24 Μαΐου το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στον Πειραιά όπου θα γίνει υποδοχή και δοξολογία. Στη συνέχεια το ιερό σκήνωμα θα μεταφερθεί σε πολεμικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο θα μεταφέρει την Αγία πίσω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add