Γιγάντιο μυθικό ψάρι που τρώει τις σάρκες του ξεβράστηκε στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Απριλίου 18, 2015

Γιγάντιο μυθικό ψάρι που τρώει τις σάρκες του ξεβράστηκε στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας




Ένα τεράστιο ψάρι, που θυμίζει θαλάσσιο τέρας, εντόπισε ένας Νεοζηλανδός σε αλυκές στο Otago Harbour, του Dunedin.

Το γιγάντιο πλάσμα ονομάζεται ψάρι – κουπί(oarfish) και ζει σε τροπικά νερά σε βάθη ως και χιλίων μέτρων, οπότε σπάνια εμφανίζεται και η μελέτη του είναι εξαιρετικά δύσκολη. 

Ο David Agnew, διευθυντής στην υπηρεσία συντήρησης είπε στη Daily MailAustralia ότι δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του κάτι παρόμοιο. 

"Ήμουν στην περιοχή, όταν ένας κάτοικος της περιοχής μου τηλεφώνησε και μου είπε είχε βρει ένα περίεργο ψάρι." 

Ο Agnew τράβηξε μερικές φωτογραφίες και τις έστειλε στο πανεπιστήμιο του Otago.Tο επίμηκες ψάρι μοιάζει με γιγάντιο χέλι και ο σκελετός του αποτελείται από οστά και όχι από χόνδρο, που αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό των ψαριών όπως οι καρχαρίες. Το μήκος του μπορεί να φτάσει τα 11 μέτρα και εξαιτίας της περίεργης εμφάνισής του το ψάρι έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές μυθικές ιστορίες. 

Η επιστημονική του ονομασία είναι Regalecus glesne. Στην άγρια φύση το ψάρι – κουπί υπολογίζεται ότι φθάνει σε μήκος τα 15 μέτρα και σε βάρος τα 270 κιλά. Ζει σε μεγάλα βάθη ως και χιλίων μέτρων στον ωκεανό, οπότε η παρατήρησή του είναι εξαιρετικά δύσκολη.Σύμφωνα με τους επιστήμονες τρώει τμήματα της δική του ουράς κάτι το οποίο δεν μπορούν ακόμα να το εξηγήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: