ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ!

Γράφει η Ντέμη Καστρινάκη
Ο κουρκουμάς ή κουρκούμη είναι η αστραφτερή…
κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το φυτό Curcuma Longa, ενός πολυετούς θάμνου, που ανήκει στην ίδια οικογένεια με την πιπερόριζα και τον συναντάμε στην Ινδία και την Ινδονησία.

Είναι γνωστός και ως «κρόκος της Ινδίας» αφού το πορτοκαλοκίτρινο χρώμα του μοιάζει πολύ με αυτό του δικού μας κρόκου.

Τα ριζώματα του φυτού αφού καθαριστούν βράζονται για αρκετές ώρες, έπειτα ξηραίνονται στον ήλιο ή σε ειδικούς φούρνους και στη συνέχεια αλέθονται, οπότε προκύπτει το γνωστό μας μπαχαρικό. Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα φάρμακα της παραδοσιακής ινδικής και κινέζικης ιατρικής, της Αγιουβέρδα και χρησιμοποιείται για να γιατρέψει μια σειρά από πολλές παθήσεις και συμπτώματα. Ο κουρκουμάς σύμφωνα με τους λαούς της Ανατολής «θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο»!

Πολυάριθμες ιατρικές έρευνες και εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι η κουρκούμη έχει δράση αντιοξειδωτική, αντιισχαιμική, αντιφλεγμονώδη, κατά της αρθρίτιδας, αντικαρκινική και επιβραδυντική για εκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτχάιμερ και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες:

-Δρα ενάντια στις μεταλλάξεις των κυττάρων και μπορεί να αποτρέψει ή να επιβραδύνει μεταστάσεις σε πολλές μορφές καρκίνου.

-Εχει την ίδια ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση με την κορτιζόνη χωρίς τις παρενέργειες της. Οι φλεγμονές είναι το υπόβαθρο πολλών σοβαρών ασθενειών και αυτοάνοσων νοσημάτων.

-Εχει παυσίπονη δράση γιατί περιέχει τους φυσικούς αναστολείς COX-2 που χρησιμοποιούνται και στα φαρμακευτικά παυσίπονα.

-μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης παιδικής λευχαιμίας

-είναι ραδιο-προστατευτική

-έχει αντιβακτηριακές, αντιι-ικές και αντιμηκυτιακές ιδιότητες που βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τα κρυολογήματα, το βήχα και τη γρίπη. Ταυτόχρονα, λόγω μιας ουσίας γνωστής ως λιποπολυσακχαρίτη που περιέχει, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

-είναι αντιοξειδωτική, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες

– Εχει ευεγερτική επίδραση στη θεραπεία της ψωρίασης, τουν εκζέματος, της ακμής και άλλων φλεγμονωδών καταστάσεων. Ένα κόψιμο ή ένα ελαφρύ έγκαυμα μπορεί να επουλωθεί πιο γρήγορα με την εφαρμογή σκόνης κουρκουμά στην πληγείσα περιοχή.

-αποτρέπει την αρτηριοσκλήρυνση και τους θρόμβους

-προστατεύει από το γεροντικό καταράκτη

-ελαττώνει τα επίπεδα σακχάρου στους διαβητικούς και αποτρέπει τη δημιουργία του διαβήτη σε όσους έχουν προδιάθεση

-Αποτοξινώνει το συκώτι

-καταπολεμά τους αρθριτικούς πόνους

-βελτιώνει την πρωινή δυσκαμψία, την ικανότητα βάδισης και το πρήξιμο των αρθρώσεων που προκαλεί η ρευματοειδής αρθρίτιδα

-προλαμβάνει τη χολολιθίαση, τη σπαστική κολίτιδα και άλλες παθήσεις του γαστρεντερολογικού συστήματος

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο συνδυασμός του κουρκουμά με μαύρο πιπέρι ή πράσινο τσάι ενισχύει τη δράση του. Ειδικά σε συνδυασμό με το μαύρο πιπέρι η αποτελεσματικότητα του αυξάνεται μέχρι και 1000 φορές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΡΟΦΗΜΑ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΓΙΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Αν αισθάνεστε το κρυολόγημα να πλησιάζει, ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε ένα φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και προσθέστε ένα κουτ. γλυκού μέλι. Το πίνετε ζεστό μέχρι και τρεις φορές την ημέρα.


ΠΡΟΣΟΧΗ:Οι ασθενείς με διαβήτη ή πέτρες στη χολή ή άτομα που λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα και οι έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα κουρκουμίνης χωρίς τη συγκατάθεση του γιατρού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: