Το ρεσιτάλ του Ολυμπιακού καθήλωσε τους Μπλαουγκράνα (76-63) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Απριλίου 18, 2015

Το ρεσιτάλ του Ολυμπιακού καθήλωσε τους Μπλαουγκράνα (76-63)

Ο Σπανούλης ήταν αυτή τη φορά δυνατός και έκανε τη διαφορά.
Αιχμαλωσία. Αυτή είναι η λέξη που μπορεί να αποδώσει πιο εύγλωττα τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Ολυμπιακού το βράδυ της Παρασκευής στη Βαρκελώνη.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άγγιξαν το τέλειο στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» της Βαρκελώνης και επικράτησαν με 76-63 της Μπαρτσελόνα ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1, έχοντας παράλληλα σπάσει το πλεονέκτημα έδρας των Καταλανών.

Μέσω Βαρκελώνης λοιπόν, ο Ολυμπιακός ελπίζει να ταξιδέψει και στην Μαδρίτη, που μπορεί να απέχει μόλις 650 χιλιόμετρα από την Καταλωνία, αλλά ουσιαστικά για τους Πειραιώτες είναι τα 80 λεπτά στο ΣΕΦ την Τρίτη και Πέμπτη, σε δύο παιχνίδια που αν τα πάρουν θα επιστρέψουν στην Ισπανία, αλλά αυτή τη φορά για το φάιναλ φορ της Μαδρίτης!

Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν νικήσει ποτέ (σε 8 επισκέψεις) στη Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα, αλλά αυτή τη φορά το έκαναν με τον πιο εμφατικό τρόπο παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και αναγκάζοντας ακόμα και τους ισπανούς φιλάθλους να τους χειροκροτήσουν.

Η Σακίρα στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός στην παράσταση

Στο γήπεδο βρέθηκε η Σακίρα (με τον Πικέ), αλλά αυτή τη φορά την ιδανική μουσική παράσταση την έδωσε ο Ολυμπιακός που «τραγουδούσε» μελωδικά δίνοντας μια μοναδική παράσταση.

Στην πόλη του διάσημου αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, οι Πειραιώτες έφτιαξαν ένα αριστούργημα, αλλά ακόμα είναι ανολοκλήρωτο σαν την Σανγκράδα Φαμίλια και θα πρέπει να το τελειοποιήσουν στον Πειραιά και όχι να το γκρεμίσουν σαν χάρτινο πύργο.

Διότι η Μπαρτσελόνα έχει ξαναζήσει ανάλογες στιγμές, όταν ο Παναθηναϊκός της είχε σπάσει το πλεονέκτημα της έδρας, το 2013, αλλά το ανέκτησε στο τέταρτο παιχνίδι στην Αθήνα.

Αντίθετα δεν τα είχε καταφέρει το 2011 (και πάλι κόντρα στον Παναθηναϊκό) και αυτό θέλει να πετύχει και ο Ολυμπιακός.

Ο οποίος έπαιξε εκπληκτικά στην άμυνα με αποτέλεσμα να λειτουργεί και καλύτερα η επίθεσή του. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερη διαφορά από το ημίχρονο αν ο Ναβάρο δεν έβαζε στο φινάλε δύο από τις γνωστές «βόμβες» του μειώνοντας σε 35-25.

Ο Σπανούλης ήταν αυτή τη φορά δυνατός και έκανε τη διαφορά, μαζί με τον εκπληκτικό Πρίντεζη, που πραγματοποίησε την καλύτερή εφετινή του εμφάνιση και μια από τις κορυφαίες της καριέρας του.

Προπονητικό ρεσιτάλ Σφαιρόπουλου

Μια ομάδα που βάζει 86 πόντους στο γήπεδό της ο Ολυμπιακός την κράτησε στους 63, ενώ στο ημίχρονο την υποχρέωσε σε ένα τραγικό ποσοστό μόλις 19% στα δίποντα με 3/16!

Ακόμα και όταν η Μπαρτσελόνα λίγο με την κλάση του Ναβάρο, λίγο με την έδρα – με ότι αυτό συνεπάγεται- πλησίασε στους τέσσερις πόντους (31-35) ο Ολυμπιακός απάντησε με 7/10 τρίποντα σε 14 λεπτά απογειώνοντας τη διαφορά στους 18 πόντους (68-50 στο 34’!).

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε προπονητικό ρεσιτάλ, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Η άμυνα του Ολυμπιακού, το άριστο «διάβασμα» στην επίθεση και η ευστοχία έξω από τη γραμμή των τριών πόντων ήρθαν ως αποτέλεσμα του πλάνου του προπονητή το οποίο ακολούθησαν οι παίκτες και η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη σε όλους τους αριθμούς.

Δίποντα (40%-52%), τρίποντα (30%-48%), ασίστ (7-20). Ολοι για έναν και ένας για όλους ήταν το σύνθημα που ακολούθησε πιστά ο Ολυμπιακός όπως οι τρεις σωματοφύλακες παλιά και το πλάνο βγήκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add