Το Photoshop έγινε 25 ετών!!!! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Μαρτίου 10, 2015

Το Photoshop έγινε 25 ετών!!!!


Πέρασαν 25 χρόνια από τις 19 Φεβρουαρίου του 1990, ημέρα κατά την οποία κυκλοφόρησε το Photoshop 1.0 (αποκλειστικά για Macintosh τότε), η πρώτη έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας εικόνας που έχει γράψει τη δική του ιστορία.


Πρόκειται για μία δημιουργία των αδερφών Thomas & John Knoll, οι οποίοι πειραματίζονταν πάνω σε ένα σχετικό πρόγραμμα ήδη από το 1987 και, τελικά, κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον της Adobe που αγόρασε την άδειά του.

Φυσικά, τότε δεν μπορούσαν να προβλέψουν την εξέλιξη του προγράμματος, που σήμερα αποτελεί «ηγέτη» στην αγορά των προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας και το πιο «εμβληματικό» ίσως προϊόν της Adobe, παρόλο που δεν ήταν το πρώτο της.

Η Adobe γιορτάζει τα 25 χρόνια Photoshop με μία διαφημιστική καμπάνια με τίτλο «Dream On» κατά τη διάρκεια της προβολής των Όσκαρ που περιλαμβάνει σκηνές από τη χρήση του Photoshop σε δημοφιλείς κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς και μία πρωτοβουλία για την ανάδειξη 25 καλλιτεχνών κάτω των 25 που χρησιμοποιούν το Photoshop για τις δημιουργίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: