Οι εταιρείες Pepsi, Nestle, Coca Cola, χρηματοδοτούν με εκατομμύρια την προσπάθεια μη επισήμανσης των μεταλλαγμένων προϊόντων. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαρτίου 29, 2015

Οι εταιρείες Pepsi, Nestle, Coca Cola, χρηματοδοτούν με εκατομμύρια την προσπάθεια μη επισήμανσης των μεταλλαγμένων προϊόντων.

Στη μάχη της πολιτείας της Ουάσινγκτον, οι υποστηρικτές της αναγραφής στα προϊόντα, που χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, κατάφεραν να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των εταιρειών, που παράνομα και κρυφά χρηματοδοτούν την πάλη ενάντια στην σηματοδότησή τους.

Μετά από συνεχή πίεση με νομικά μέσα από τις ομάδες της εκστρατείας και το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Ουάσιγκτον, οι υπερασπιστές των Γενετικά τροποποιημένων προιόντων, η εμπορική ομάδα Ένωση Βιομηχάνων Τροφίμων, δημοσιοποίησε μια λίστα εταιρειών, που αποτελούν τους σημαντικότερους χρηματοδότες τους στην εκστρατεία τους, που έχει στόχο να παρεμποδίσει την επισήμανση των ΓΤΟ προϊόντων στην πολιτεία. 

Όπως ήταν αναμενόμενο , οι μεγάλες εταιρείες τροφίμων και χρήστες μεταλλαγμένων ( ΓΤΟ) , όπως η PepsiCo , η Nestle USA, η Coca - Cola Co και η General Mills , μεταξύ πολλών άλλων , είχαν δωρίσει κρυφά εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία της Ένωσης Βιομηχάνων Τροφίμων, που επιδιώκει να σταματήσει την Πρωτοβουλία 522 Washington , η οποία απαιτεί την σήμανση όλων των προϊόντων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ).

Επιπλέον, όπως ο Mark Kastel του Ινστιτούτου Cornucopia δήλωσε:
"Οι καταναλωτές μπορεί να εκπλαγούν, όταν μάθουν, ότι μερικά από τα αγαπημένα βιολογικά και φυσικά τους εμπορικά σήματα , κρύβονται πίσω από μια ομάδα συμφερόντων, την Ένωση Βιομηχάνων Τροφίμων, και συμβάλλουν με εκατομμύρια μετρητά ώστε να παρεμποδίσουν το δικαίωμα των καταναλωτών να κάνουν συνειδητές επιλογές στο σούπερ μάρκετ ". Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει εμπορικά σήματα όπως η Santa Cruz Organic, η Green and Black's Organic και την Burt's Bees.
Ομάδες της εκστρατείας επισήμανσης των ΓΤΟ, όπως η Moms for Labeling και η Yes on 1-522, καθώς και ο Γενικός Εισαγγελέας στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, Bob Ferguson, ήταν εκείνοι που ενεπλάκησαν σε νομικές μάχες ενάντια στην Ένωση Βιομηχάνων Τροφίμων, για την αποδοχή χρημάτων από τα μέλη της, ώστε να πολεμήσουν την εκστρατεία υπέρ της σήμανσης των ΓΤΟ, ενώ απέκρυψαν παράνομα από το κοινό, την ταυτότητα όσων υπήρξαν χρηματοδότες ενάντια στην εκστρατεία. 
Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της πολιτείας και η Ένωση Βιομηχάνων Τροφίμων, ανακοίνωσαν τη συμφωνία να αποκαλυφθούν, οι οικονομικές αυτές συναλλαγές, νωρίς το πρωί της Παρασκευής της 18ης Οκτωβρίου , μία ημέρα μετά αφού ο Γενικός Εισαγγελέας Ferguson κατέθεσε αγωγή . Η Δημόσια Επιτροπή Αποκαλύψεων της πολιτείας της Ουάσιγκτον δημοσίευσε τον κατάλογο με τις εταιρείες λίγο μετά . 
"Οι πολίτες της Ουάσιγκτον απαιτούν διαφάνεια στις εκλογές ", είπε ο Ferguson σε ένα δελτίο ειδήσεων. « Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το συμβούλιο της Ένωσης Βιομηχάνων Τροφίμων, αναγνώρισε την ευθύνη και την υποχρέωσή τους, να αποκαλύψουν τα ονόματα των εταιρειών που συνέβαλαν στην πάλη ενάντια της Πρωτοβουλία 522, η οποία υποστηρίζει την σήμανση των προϊόντων που χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα , καθώς και το ύψος των χρημάτων που πρόσφεραν . "
Η Ένωση Βιομηχάνων Τροφίμων (GMA) , η μεγαλύτερη ομάδα του εμπορίου μεταποιημένων τροφίμων στις ΗΠΑ, σημείωσε ρεκόρ το τρέχον έτος, ως προς την απόκτηση χρημάτων που συγκέντρωσε ποτέ, από μία μόνο ομάδα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, για την καταπολέμηση μιας δημόσιας πρωτοβουλίας - έχει συγκεντρώσει πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής . Πάνω από $ 17 εκατομμύρια έχουν δαπανηθεί στην εκστρατεία ενάντισα στην σήμανση των προϊόντων που χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα στο σύνολο, με τα περισσότερα από τα χρήματα να προέρχονται από εταιρείες βιοτεχνολογίας .

Παρακάτω είναι η λίστα των επιχειρήσεων και η χρηματική συμβολή τους στην Ένωση Βιομηχάνων τροφίμων για να μην περάσει η σήμανση των ΓΤΟ προϊόντων :

• PepsiCo : $ 1.620.899
• Nestle USA : $ 1,052,743
• Η Coca - Cola ΣΙΑ : 1.047.332 δολάρια
• General Mills : $ 598.819
• ConAgra Foods : $ 285.281
• Campbell Soup ΣΙΑ : $ 265,140
• Η Hershey ΣΙΑ : 248.305 δολάρια
• Ο J. Μ. Smucker ΣΙΑ : $ 241.091
• Kellogg Ο.Ε. : $ 221.852
• Mondelez Global LLC : 144895 δολάρια
• Λουλούδια Foods : 141.288 δολάρια
• Abbott Nutrition : 127.459 δολάρια
• Pinnacle Foods Group LLC : 120.846 δολάρια
• Dean Foods ΣΙΑ : 120.245 δολάρια
• McCormick & ΣΙΑ : 102.208 δολάρια
• Οικόπεδο O'Lakes : 99.803 δολάρια
• Cargill : $ 98,601

(μετάφραση/επιμέλεια Sylvia)πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: