Δις ισόβια για τον «Hannibal της Ραφήνας» που έσφαξε και τεμάχισε τη γιαγιά του - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015

Δις ισόβια για τον «Hannibal της Ραφήνας» που έσφαξε και τεμάχισε τη γιαγιά του

«Η αδελφή μου τον μεγάλωσε και τον αγαπούσε σαν παιδί της. Κι αυτός για "ευχαριστώ" την έσφαξε». Συγκλονίζουν τα λόγια του ηλικιωμένου αδελφού της 84χρονης Ασημένιας Λαγούδη, η οποία δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2013 από τον εγγονό της και το άψυχο σώμα της βρέθηκε διαμελισμένο σε κάδο σκουπιδιών στη Ραφήνα. Προ ημερών έπεσε η αυλαία στη δίκη του νεαρού «Χάνιμπαλ της Ραφήνας» Φώτη Λυρόπουλου, που «πάγωσε» την κοινή γνώμη όταν ομολόγησε τη φρικτή ανθρωποκτονία. Οι δικαστές και οι ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έμειναν άναυδοι από την αγριότητα της πράξης... έκριναν ένοχο τον 30χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα και τον καταδίκασαν σε δις ισόβια και επιπλέον τέσσερα χρόνια για οπλοχρησία!

Παρών στην πρώτη μέρα της δίκης ήταν ο 84χρονος αδελφός του θύματος, Π.Κ., ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso» μετά την καταδίκη του «χασάπη» της Ραφήνας αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες για το ειδεχθές έγκλημα και μεταξύ άλλων περιγράφει πώς ένιωσε όταν είδε στο εδώλιο τον άνθρωπο που έκοψε βάναυσα το νήμα της ζωής της αδελφής του: 
«Θόλωσα με την ψυχραιμία του και δεν ήθελα ούτε να τον βλέπω! Λες και δεν ήταν τίποτα αυτό που έκανε» λέει ο 84χρονος, τονίζοντας ότι, όταν πληροφορήθηκε την ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον εγγονό του, ένιωσε ανακούφιση: «Βγήκα από μεγάλη αγωνία. Οταν άκουσα δις ισόβια ικανοποιήθηκα». Οταν η συζήτηση φτάνει στον τρόπο με τον οποίο ο 30χρονος Φώτης Λυρόπουλος δολοφόνησε τη γιαγιά του και στη συνέχεια διαμέλισε το πτώμα της για να μην είναι εύκολη η αναγνώριση, η φωνή του τρέμει από την ταραχή:

«Την τράβηξε από τα μαλλιά και της κάρφωνε το μαχαίρι στο στήθος. Την έσφαξε κυριολεκτικά και την έκανε κομμάτια! Οταν δεν χώραγε κάποιο κομμάτι στο σακβουαγιάζ, έσπαγε το κόκαλο και το έχωνε μέσα». Οσον αφορά το σενάριο που θέλει την άτυχη 84χρονη να ασκούσε συχνά κριτική στον εγγονό της για τη ζωή του, ο Π.Κ. λέει ότι, εκτός από μία φορά που τον είχε συμβουλέψει, δεν ανακατεύτηκε ξανά στα προσωπικά του. Δηλώνει μάλιστα πεπεισμένος ότι γιαγιά και εγγονός δεν καβγάδισαν πριν από το έγκλημα:

«Ο εγγονός της είχε σχέση με μία γυναίκα από την Αλβανία, με την οποία απέκτησε ένα παιδί. Η αδελφή μου του είχε πει μόνο να βρει μια κοπέλα από την Αθήνα και να την παντρευτεί. Μετά τον χωρισμό η γυναίκα του πήρε το παιδί και έφυγε.

Εκείνος τα έφτιαξε με μία άλλη η οποία είχε δύο παιδιά και έμεναν μαζί. Με την αδελφή μου δεν μάλωσαν ποτέ. Δεν έγινε καβγάς. Αυτός την έσφαξε για να πάρει τα χρήματα και τα χρυσαφικά». 
Η ακίνητη περιουσία

Το θύμα διέθετε ακίνητη περιουσία και όπως λέει ο 84χρονος: «Με πολλές στερήσεις πρόκοψε και απέκτησε χρήματα. Εφτιαξε ένα διώροφο σπίτι στη Λούτσα, με δέντρα, περιφραγμένο, και άλλα δύο διαμερίσματα στα Πατήσια. Είχε και δύο συντάξεις μαζί με εκείνη του συζύγου της που έχει πεθάνει.

»Ο εγγονός της έμενε στον επάνω όροφο του σπιτιού στη Λούτσα. Η αδελφή μου έμενε στην Αθήνα και τον επισκεπτόταν μία με δύο φορές τον μήνα. Ο Φώτης δεν είχε μια δουλειά στα χέρια του. Η αδελφή μου τον αγαπούσε σαν παιδί της και τον ζούσε». 

Οπως καταλήγει ο Π.Κ.: «Η Ασημένια είχε μαζέψει κάποια χρήματα. Εμαθα ότι προτού δολοφονηθεί πήγε στην τράπεζα και τα σήκωσε. Τα έβαλε στην ντουλάπα, αλλά χάθηκαν. Εγραφαν τότε οι εφημερίδες ότι βρέθηκε μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών το διαμελισμένο πτώμα γυναίκας, αλλά το μυαλό μου δεν πήγαινε ότι μπορεί να ήταν η αδελφή μου. Μετά από έναν μήνα βρήκαν ότι ήταν η Ασημένια. Αργότερα εντοπίστηκαν και τα χρυσαφικά, τα οποία είχε πουλήσει αυτός στο Μοναστηράκι. Ηταν τεράστιο το σοκ». 
Ηταν Αύγουστος του 2013 όταν δύο ανήλικοι ανακάλυψαν τυχαία το διαμελισμένο πτώμα της 84χρονης 
Στα τέλη Αυγούστου 2013 βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στη Ραφήνα ένα διαμελισμένο πτώμα, το οποίο ανήκε σε γυναίκα αγνώστων στοιχείων. Τη μακάβρια ανακάλυψη έκαναν δύο 12χρονα παιδιά, τα οποία έπαθαν σοκ βλέποντας τα ανθρώπινα μέλη μέσα στα σκουπίδια.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε φροντίσει να εξαφανίσει κάθε σημείο του σώματος που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναγνώριση της δολοφονημένης γυναίκας! Σε μία προσπάθεια να μάθουν περισσότερα στοιχεία έφτιαξαν μέσω υπολογιστή ένα ηλεκτρονικό σχέδιο του προσώπου και το έδωσαν στη δημοσιότητα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο μίτος του στυγερού εγκλήματος άρχισε να ξετυλίγεται όταν η οικογένεια της 84χρονης δήλωσε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία. Ετσι, οι αστυνομικοί έφτασαν στην ταυτότητα του θύματος και προχώρησαν στη σύλληψη του νεαρού εγγονού, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα. 
Η επίσκεψη

Οπως έγινε αργότερα γνωστό, στις 21 Αυγούστου ο δράστης είχε επισκεφτεί το διαμέρισμα της γιαγιάς του στα Πατήσια και άρχισαν να διαπληκτίζονται. Οταν άναψαν τα αίματα, άρπαξε από τα χέρια της 84χρονης ένα μαχαίρι και της το κάρφωσε στον λαιμό. Στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα της στην τουαλέτα και το τοποθέτησε στην μπανιέρα. Ψύχραιμος ο νεαρός κλείδωσε το διαμέρισμα και αφού το αναστάτωσε για να δίνει την εντύπωση ληστείας, έφυγε για το σπίτι που του είχε παραχωρήσει για να μένει η γιαγιά του, στη Λούτσα. Την επόμενη μέρα, σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό, επέστρεψε στα Πατήσια, διαμέλισε το πτώμα χρησιμοποιώντας κουζινομάχαιρο και πριόνι, τοποθέτησε τα κομμάτια σε νάιλον σακούλες και σακβουαγιάζ και τα μετέφερε στο σπίτι του, όπου τα έκρυψε για ένα 24ωρο στο υπόγειο, προτού τα πετάξει στα σκουπίδια. 

πηγή Μαρία Μεϊμάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add