ΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙ η «Κάρτα του Πολίτη» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2015

ΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙ η «Κάρτα του Πολίτη»

Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους»: Η εφημερίδα του Μπόμπολα, έχει αναλάβει πλέον...εργολαβία το «λιβάνισμα» της «αντισυστημικής» κυβέρνησης, οπότε περιγράφει αναλυτικά πώς θα είναι η «κάρτα του πολίτη»!

Έτσι λοιπόν, «η έξυπνη κάρτα του πολίτη θα έχει το σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί που ταυτοποιούν τον κάτοχο: ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Δημοτολογίου. Αρχικά υπήρχε προβληματισμός αν θα περιλαμβάνει barcode -για το οποίο αντιδρούν διάφοροι κοινωνικοί φορείς- ή κωδικό (Pin) για την ταυτοποίηση του κατόχου.»

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και με την κατασκευή της να αποφευχθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Ο κ. Κατρούγκαλος έχει συζητήσει με εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και εκκρεμεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Π. Χριστόφορο, τις επόμενες ημέρες για να οριστικοποιηθεί η μορφή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάρτας.

Στα τέλη του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της έξυπνης κάρτας του πολίτη με πιλοτική εφαρμογή στις κοινωνικές ομάδες που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Τα κουπόνια σίτισης, το επίδομα ενοικίου και η παροχή δωρεάν ρεύματος θα παρέχονται στους πολίτες που θα ενταχθούν στα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης (υπολογίζονται σε 300.000 οικογένειες), μέσω της κάρτας του πολίτη, πιλοτικά από τον Ιούνιο. Σε δεύτερο χρόνο θα εξαπλωθεί η χρήση της κάρτας και στους υπόλοιπους πολίτες που θα μπορούν να την παραλαμβάνουν από τα ΚΕΠ από τα μέσα του καλοκαιριού.
Με την ψήφιση του νόμου για τα μέτρα που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση θα καταγραφούν οι 300.000 οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας όπου θα τους δοθούν αρχικά μηνιαία κουπόνια ύψους 100 ευρώ για τις αγορές τροφίμων από σούπερ μάρκετ. Επειτα από τρεις μήνες θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της κάρτας του πολίτη για τις συγκεκριμένες 300.000 οικογένειες, όπου τα μέλη τους θα μπορούν να προμηθευτούν την κάρτα από τα ΚΕΠ.
Η «φόρτωση»

Το κράτος θα «φορτώνει» την έξυπνη κάρτα με 100 ευρώ ανά μήνα και για 9 μήνες προκειμένου να πραγματοποιούν αξιοπρεπώς τις αγορές τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ και με το επίδομα ενοικίου έως 150 ευρώ τον μήνα για τους δικαιούχους.
Παράλληλα, μέσω της κάρτας θα πιστοποιείται και η δωρεάν παροχή ρεύματος έως 300 kw/h τον μήνα ανά νοικοκυριό για όσους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω αδυναμίας πληρωμής.»

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ότι η «κάρτα του πολίτη» ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑΚΙ, άρα το ΦΑΚΕΛΩΜΑ του κάθε πολίτη είναι αναπόφευκτο! Ελπίζουμε η Διοικούσα Εκκλησία (ένας από τους «φορείς»), να ορθώσει το ανάστημά της και να ζητήσει ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ τη χρήση της συγκεκριμένης «κάρτας» από κανέναν!

Επίσης, πρέπει να καταγγείλουμε ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ για την εφαρμογή της κάρτας! Πρόκειται για απανθρωπιά, παλιανθρωπιά και όνειδος, ο εξαναγκασμός του φτωχού να φακελωθεί αγρίως προκειμένου να πάρει λίγα τρόφιμα ή λίγο ρεύμα δωρεάν! Όλα αυτά θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΑ (μάλιστα σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο προβλέπεται κάτι τέτοιο, αφού αρχικά θα δίδονται κουπόνια σίτισης! Άρα η φτώχεια μπορεί να αντιμετωπιστεί ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΑ!!!), αφού η δικαιολογία της «αξιοπρέπειας» πάει περίπατο, όταν ο φτωχός θα πρέπει να δώσει όλα τα προσωπικά του στοιχεία για να δικαιούται δωρεάν παροχές από το κράτος!

Ύπουλα, στα μουλωχτά και με γελοίες προφάσεις ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την «κάρτα του πολίτη»! Το ανησυχητικό είναι πως οι αντιδράσεις της Διοικούσας Εκκλησίας, αλλά και άλλων «Ορθοδόξων» και «Πατριωτών» είναι από ανύπαρκτες έως χλιαρές! Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών, θρασύτατα επικαλούνται την ανθρωπιστική κρίση για να συμφωνήσουν στα παράνομα σχέδια των ανόμων! Κάποιοι άλλοι, μας λένε πως «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αφού κάρτες με τσιπ χρησιμοποιούμε ήδη, όπως π.χ αυτές που δίνουν οι τράπεζες για τα ΑΤΜ»! Η απάντηση στην προπαγάνδα τους και στις διαφορές της «κάρτας του πολίτη» με τις υπόλοιπες, δίδεται στο ακόλουθο άρθρο - καταπέλτη: Τι ακριβώς είναι η «Κάρτα του Πολίτη» και γιατί μας φακελώνει; Άρθρο που πρέπει να διαβάσουμε όλοι!

Εμείς πάντως, ανεξαρτήτως τι θα κάνει το κράτος και οι «φορείς», ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, Έλληνες Πολίτες και Ελεύθεροι Άνθρωποι, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ στην επιβολή της «κάρτας του πολίτη»!

Το διαβάσαμε από το: thesecretrealtruth.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: