Αναστασιάδης: Στην ίδια γραμμή σκέψης Κύπρος-Αίγυπτος - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015

Αναστασιάδης: Στην ίδια γραμμή σκέψης Κύπρος-Αίγυπτος

Την πλήρη στήριξη στις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Αιγύπτου για μεταρρύθμιση και οικονομική ανάπτυξη της χώρας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα την Οικονομική Ανάπτυξη της Αιγύπτου που πραγματοποιείται στο Σαρμ Ελ Σέιχ, ο Νίκος Αναστασιάδης, μίλησε για σημείο καμπής στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου και που όπως είπε σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής αστάθειας και την απαρχή μιας μακροπρόθεσμης διαδικασίας για να φτάσει η χώρα στην προοπτική πλήρους ανάπτυξης.

«Σε αυτό το πνεύμα θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο Σίσι και την Κυβέρνηση του για τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται για την έναρξη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για προώθηση επενδύσεων: Οι προσπάθειες τους ήδη καρποφορούν και είμαι βέβαιος ότι αυτό το Συνέδριο θα συμβάλει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, υποστήριζε θερμά τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις για οικονομική ανάπτυξη της Αιγύπτου, οι οποίες όπως ανέφερε, βρίσκονται στην ίδια γραμμή σκέψης με τις υφιστάμενες πολιτικές της κυπριακής κυβέρνησης.

«Γεωγραφικά η Κύπρος έχει το προνόμιο να είναι στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Έχει, επίσης, το προνόμιο να είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο νοτιο-ανατολικότερο άκρο της. Επιπλέον, η στρατηγική τεχνογνωσία της Κύπρου για την περιοχή όπως επίσης και οι πολύ καλές σχέσεις που απολαμβάνει με όλες τις γειτονικές της χώρες έχουν ήδη μετατρέψει τη χώρα μας σε παροχέα διευκολύνσεων συνδέοντας την ανατολική με τη δυτική γειτονιά μας, και ίσως και πέραν αυτών, στις κοινές μας προσπάθειες για επίτευξη μεγαλύτερης πολιτικής σταθερότητας, ενεργειακής ασφάλειας και οικονομικής ευημερίας. Το όραμα μας για προώθηση αυτής της συνεργασίας ανατολής – δύσης άρχισε ήδη να καρποφορεί με τη μορφή του πλαισίου τριμερούς συνεργασίας που έχουμε εγκαθιδρύσει ανάμεσα στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο», είπε ο Πρόεδρος.

Παράλληλα εξέφρασε την προθυμία της Κύπρου να φιλοξενήσει ένα ετήσιο έκτακτο πολιτικό και οικονομικό συνέδριο στο οποίο όλες οι χώρες της Αραβικής Συμμαχίας θα μπορούν να συμμετάσχουν με στόχο τη διεύρυνση τρόπων για περαιτέρω εμβάθυνση των πολιτικών, οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου. 

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτισε την αυξανόμενη διεθνή συνεργασία στην καταπολέμηση εξτρεμιστικών ομάδων σημειώνοντας ότι η Κύπρος στηρίζει ενεργά την προσπάθεια της διεθνούς συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμμετέχει στο Συνέδριο, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι.

- See more at: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add