Τα αστρολογικά ζώδια που ξέρουμε είναι λάθος [εικόνες] - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2015

Τα αστρολογικά ζώδια που ξέρουμε είναι λάθος [εικόνες]

Το ζώδιο που σας ακολουθεί από τη γέννησή σας είναι πολύ πιθανό να είναι λάθος. Αν, για παράδειγμα, πιστεύετε ότι είστε Ζυγός, μπορεί να είστε Παρθένος.

Αν θεωρείστε Υδροχόος και γεννηθήκατε τέλος Ιανουρίου, είστε Αιγόκερως. Αυτή η σοκαριστική ανακάλυψη προκύπτει από ένα επιστημονικό γεγονός.

Το BBC αφιέρωσε μια εκλαϊκευμένη εκπομπή, μετά την τελευταία έκλειψη Ηλίου, και κατέκτησε τη μεγαλύτερη δυνατή τηλεθέαση. Το κανάλι προσφέρει, μάλιστα, στην online έκδοσή του και ένα εργαλείο πολύ χρήσιμο για να βρείτε σε ποιο ζώδιο πραγματικά ανήκετε.

Με λίγα λόγια: το αστρολογικό ζώδιο είναι το σύνολο των αστεριών που βρίσκονται πίσω από τον Ήλιο τη στιγμή και την ημέρα της γέννησής μας. Αυτό το σύστημα κατάταξης γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, αναφέρει το BBC. «Ζωδιακός» είναι ο κύκλος όπως τον αποκάλεσαν οι αρχαίοι Ελληνες και παραπέμπει σε ένα ζώο που μοιάζει με την ομάδα αστεριών.

Οπως εξήγησαν οι ειδικοί στο BBC, τα ζώδια δεν άλλαξαν καθόλου από την αρχαιότητα. Αλλαξε όμως το πραγματικό πέρασμα των αστερισμών, όπως επισήμανε στην εκπομπή η αστρονόμος Radmilla Topalovic, από το αστεροσκοπείο του Greenwich.


Ελκόμενη από τη Σελήνη και τον Ηλιο, η Γη γέρνει κατά τη διάρκεια της περιφοράς της. Οπως μια σβούρα, ο άξονάς της μετακινείται ελαφρά. Αυτές οι μετακινήσεις είναι αργές, ένας κύκλος διαρκεί 26.000 χρόνια. Από την αρχαιότητα, αυτό το φαινόμενο προκάλεσε μια απόσταση ενός μηνός περίπου ανάμεσα στο θεωρητικό ζώδιο και την πραγματικότητα των άστρων.

Το άλλο νέο στοιχείο που αποκάλυψε η αστρονόμος στο BBC είναι ότι υπάρχει ένα 13ο ζώδιο. Ονομάζεται Ophiuchus, Οφιούχος, από το φίδι. Αυτός ο αστερισμός αφαιρέθηκε συνειδητά από τον πρώτο ζωδιακό κύκλο. Ωστόσο, ο Ηλιος περνάει πρώτα από αυτό τον αστερισμό πριν φτάσει στον Σκορπιό και αγγίξει προς τον Τοξότη. Αυτή η παράλειψη έγινε πιθανόν γιατί είναι δυσκολότερο να διαιρέσεις τις 360 μοίρες του ουρανού σε 13 ίσα μέρη, ενώ είναι ευκολότερη η διαίρεση σε 12.


Δείτε εδώ την εφαρμογή του BBC που σας δείχνει το πραγματικό σας ζώδιο, με τα σημερινά δεδομένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add