Πού θα κάνω δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2015

Πού θα κάνω δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών;

Μια ξένη γλώσσα δεν θα σου φανεί ποτέ άχρηστη. Είτε θες να ταξιδέψεις και να ξέρεις να παραγγείλεις τον καφέ σου χωρίς να κοιτάς στο λεξικό, είτε ενδιαφέρεσαι για μια βαθύτερη κατανόηση και, γιατί όχι, ένα πτυχίο στο κοντινό μέλλον. Παρ’ όλα αυτά, το φροντιστήριο ή τα ιδιαίτερα μαθήματα απαιτούν πρόγραμμα και – κυρίως – χρήμα. Γι’ αυτό ψάξαμε και παρουσιάζουμε τις πέντε καλύτερες ιστοσελίδες με δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, για να τα προσαρμόσετε στο ωράριό σας. 

Μία από τις καλύτερα οργανωμένες σελίδες, το Duolingo προσφέρει μαθήματα σε εννιά ευρωπαϊκές γλώσσες (Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά, Ιρλανδικά και Σουηδικά). Οι χρήστες μαθαίνουν γραμματική και λεξιλόγιο μέσα από γραπτές και ακουστικές ασκήσεις, που παρουσιάζονται με διασκεδαστικό τρόπο ώστε η μάθηση να γίνεται παιχνίδι. Μέσα στο μάθημα, παρουσιάζονται συνεχώς επεξηγήσεις για νέα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα για να μην υπάρχει καμία απορία, και ο χρήστης έχει την δυνατότητα να τεστάρει το λεξιλόγιό του συνεχώς. Επίσης, αν έχετε ήδη κάποιες γνώσεις της γλώσσας που θέλετε να μάθετε, μπορείτε να κάνετε το εισαγωγικό τεστ που σας τοποθετεί στο επίπεδο που ανήκετε. 

2. Livemocha Το Livemocha είναι από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, με την δυνατότητα μάθησης 35 γλωσσών, από τις πιο «δημοφιλείς» μέχρι και λιγότερο διαδεδομένες, όπως οι βαλκανικές. Τα μαθήματα είναι δομημένα όπως στα φροντιστήρια, με την παρουσίαση του νέου όρου, την επεξήγηση και την εφαρμογή του σε ασκήσεις. Το κάθε μάθημα «αγοράζεται» με πόντους που είτε μπορείτε να πληρώσετε κανονικά, είτε κερδίζετε διορθώνοντας τις εργασίες άλλων χρηστών στην μητρική σας γλώσσα, οπότε ίσως το Livemocha απαιτεί περισσότερη αφοσίωση. Επίσης, οι χρήστες είναι συνδεδεμένοι όπως σε ένα κοινωνικό δίκτυο και υπάρχει η δυνατότητα ιδιωτικών μαθημάτων από άλλους. 

3. Busuu
Το Busuu προσφέρει απλά μαθήματα με βασικές φράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά, χωρισμένα σε θεματικές ενότητες, και είναι πολύ βολικό για όσους θέλουν να «ξεσκονίσουν» τις γνώσεις που ήδη έχουν σε μια γλώσσα. Οι χρήστες που έχουν πληρώσει για premium λογαριασμό έχουν πρόσβαση σε μαθήματα που εμβαθύνουν περισσότερο. Αν σας ενδιαφέρει, οι τιμές του είναι πολύ φιλικές, με 9 ευρώ τον μήνα για το εξάμηνο πρόγραμμα και 5,25 ευρώ τον μήνα για το ετήσιο. 

4. Babbel
Σε παρόμοια φιλοσοφία με το προηγούμενο site, το Babbel ξεκινάει με βασικές έννοιες και στοχεύει σε εύκολη καθημερινή επικοινωνία, αλλά και χρήσιμες, κατανοητές συμβουλές γραμματικής. Το λεξιλόγιο παρουσιάζεται με την μορφή καρτών, και υπάρχει η δυνατότητα για ακουστικές ασκήσεις, όπου ο χρήστης συμπληρώνει τις ασκήσεις προφορικά. 

Τα μαθήματα του FSI προέρχονται από βιβλία εγκεκριμένα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εκπαίδευση διπλωματών, και θεωρούνται κοινό κτήμα. Παρουσιάζονται online σε απλά pdf και ακουστικά αρχεία. Θυμίζουν την κλασική μέθοδο αυτοδιδασκαλίας της Linguaphone και, παρ’ όλο που δεν είναι στο ελάχιστο όσο διασκεδαστικά και διαδραστικά όσο οι προηγούμενες σελίδες, το υλικό τους είναι άκρως ποιοτικό, αλλά απαιτεί σκληρή πειθαρχία. 

Το διαβάσαμε από το:  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: