Ο πρώτος Έλληνας που έπεσε στη μάχη κατά των τζιχαντιστών! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015

Ο πρώτος Έλληνας που έπεσε στη μάχη κατά των τζιχαντιστών!

Ο πρώτος Ελληνας που χάνει τη ζωή του στην μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους είναι ο βρετανικής υπηκοότητας αλλά ελληνικής καταγωγής πρώην πεζοναύτης, Κωνσταντίνος Ερικ Σκάρφιλντ.Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο Σκάρφιλντ έχασε τη ζωή του κοντά στην πόλη Καμισλί την Δευτέρα, πολεμώντας εθελοντικά στο πλευρό Κούρδων μαχητών στη Συρία κατά των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα μάλιστα με το BBC, οι Κούρδοι συμπολεμιστές του ζήτησαν από την οικογένειά του να τον θάψουν με «τιμές μάρτυρα» στην περιοχή.
Ο Σκάρφιλντ ήταν γνωστός ως «Κώστας» στους φίλους του, μεταδίδει η Daily Mail.
Αποφάσισε να μεταβεί στη Συρία αφού εγκατέλειψε τους πεζοναύτες και ενημερώθηκε από τους Κούρδους μαχητές για την κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσω Ιντερνετ.

Είπε μάλιστα στους φίλους του ότι θα είναι μέλος αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας…
Οι αρχές της Συρίας φαίνεται μάλιστα ότι αρχικά του αρνήθηκαν την είσοδο θεωρώντας ότι θα θέλει να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους. Τελικά κατάφερε να «περάσει» στη χώρα από άλλο σημείο και όχι από το Κομπάνι.

Η απώλειά του προκάλεσε τεράστια συγκίνηση στη Βρετανία, αλλά και στους συμπολεμιστές του που έχουν κατακλύσει το Ιντερνετ με συλλυπητήρια μηνύματα. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, απαρηγόρητη είναι η μητέρα του Βίκυ για το χαμό του γιου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add