Διδάξτε στους γιους σας να σέβονται τις γυναίκες… - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015

Διδάξτε στους γιους σας να σέβονται τις γυναίκες…


Όλες οι μαμάδες θέλουν τα αγόρια τους μεγαλώνοντας να γίνουν σωστοί άνδρες. Άνδρες που θα συμπεριφέρονται σωστά και πάνω από όλα να σέβονται τις γυναίκες.
Υπάρχουν λοιπόν πολλοί τρόποι για να διδάξετε στους γιους σας να σέβονται τις γυναίκες:

Περιβάλλετε τα παιδιά σας από καλούς άνδρεςΒρείτε ανθρώπους του περιβάλλοντός σας που μπορούν να αποτελέσουν θετικό πρότυπο για τα παιδιά σας. Αν δεν είναι ο πατέρας του παιδιού σας, θα μπορούσε να είναι ο παππούς, ή κάποιος άλλος συγγενής σας που ξέρει να συμπεριφέρεται σωστά στις γυναίκες αλλά και γενικότερα. Τα παιδιά μιμούνται την συμπεριφορά μας και μαθαίνουν πράγματα από εμάς είτε είναι θετικά είτε αρνητικά.

Τα παιδιά πιστεύουν τις μαμάδες τουςΣαν μαμάδες είναι δουλειά μας να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τις άλλες γυναίκες. Τα παιδιά ακούνε ότι λέμε για τις άλλες γυναίκες ειδικά αν τις κατακρίνουμε και είναι φυσικό να μιμηθούν ότι λέμε και κάνουμε.Όλοι είναι άνθρωποιΠρέπει να μάθετε στα παιδιά σας ότι σεβόμαστε τους άλλους ανθρώπους άσχετα αν είναι γυναίκες ή άνδρες. Μην υποτιμάτε τις γυναίκες λέγοντας πως είναι πιο αδύναμες γιατί γεννάνε ή επειδή δεν έχουν τόση σωματική δύναμη. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε με σεβασμό και αγάπη.

Επισημάνετε την λάθος συμπεριφοράΑν παρατηρήσετε μια λάθος ή κακή συμπεριφορά πείτε το. Όλοι κάνουν λάθη και πόσο μάλλον τα παιδιά. Εξηγήστε τους τι κάνουν λάθος σε μια συμπεριφορά απέναντι σε ένα κοριτσάκι ή ακόμη και σε εσάς και βοηθήστε το να συμπεριφέρεται καλύτερα.

Αντιμετωπίστε τα πάντα θετικάΜην θυμώνετε και νευριάζετε με ότι συμβαίνει γύρω σας. Οτιδήποτε κάνετε ακόμη και αν είναι λάθος αντιμετωπίστε το με χιούμορ γιατί η αρνητική συμπεριφορά δεν οδηγεί ποτέ πουθενά. Αν μαλώνετε συνεχώς το παιδί σας για το πως συμπεριφέρεται, εκείνο μπορεί να αντιδρά άσχημα γιατί εσείς του φέρεστε έτσι. Αποδεχτείτε τα λάθη σας και αντιμετωπίστε τα πάντα θετικά και θα κερδίσετε και τον σεβασμό των παιδιών σας.

Μαρία Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add