Φαίνονται υγιεινά αλλά δεν είναι: Τα 10 φαγητά που δεν θα θέλετε να φάτε ξανά [εικόνες] - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015

Φαίνονται υγιεινά αλλά δεν είναι: Τα 10 φαγητά που δεν θα θέλετε να φάτε ξανά [εικόνες]


Το πιο δύσκολο κομμάτι στο να κάνεις υγιεινή διατροφή είναι να επιλέγεις σωστά εκείνα τα τρόφιμα που θα βάλεις στο πιάτο σου. 

Ωστόσο, ποτέ δεν ξέρεις αν αυτό που επέλεξες είναι καλύτερο από την υποτιθέμενη παχυντική τροφή που αντικατέστησες.

Αυτά είναι τα 10 φαγητά που φαίνονται υγιεινά αλλά τελικά δεν είναι:
1.Ψητό κοτόπουλο

Αν νομίζετε πως το ψητό κοτόπουλο είναι πιο υγιεινό από το τηγανιτό, κάνετε μεγάλο λάθος. Το μπούτι του κοτόπουλου περιέχει το ίδιο λίπος όσο μια scoop παγωτού.
2. Γάλα καρύδας


Μόλις το 1/4 μιας κονσέρβας με γάλα καρύδας περιέχει τα 3/4 της συνιστώμενης ποσότητας κορεσμένων λιπαρών. Επιπλέον, περιέχει των ίδιο αριθμό θερμίδων με ένα κουτάκι σοκολατιας με μέντα.
3. Κέικ καρότου


Μπορεί να ακούγεται υγιεινό άλλα δεν είναι. Τα κέικ περιέχουν τουλάχιστον 560 θερμίδες ανά κομμάτι – σαν να τρως δηλαδή 14 κομμάτια μπέικον.
4. Γιαούρτι


Το ελληνικό γιαούρτι είναι πλήρες σε κορεσμένα λιπαρά. Σε διάφορες μάρκες και είδη, τρεις κουταλιές έχουν 8,5 λιπαρά,που είναι σχεδόν το μισό της συνιστώμενης ημερίσιας πρόσληψης.
5. Σούσι


Το κακό με το σούσι είναι πως το ρύζι είναι αρκετά επεξεργασμένο (περιέχει δηλαδή επεξεργασμένους υδατάνθρακες). Ακόμη έχει αρκετό αλάτι.
6. Σόγια σος


Η γεύση της σόγιας σος είναι πραγματικά μοναδική... γιατί περιέχει αλάτι! Για την ακρίβεια το 38% που χρειαζόμαστε καθημερινά.
7. Αποξηραμένα κράνμπερις


Το θρεπτικότατο σνακ σε υπερβολική ποσότητα (μισή κούπα) περιέχει ένα αρκετά γενναιόδωρο ποσοστό ζάχαρης.
8. Ψωμί


Αποδεικνύεται πως το ψωμί του φούρνου περιέχει περισσότερο νάτριο σε σύγκριση με αυτό που είναι προ-παρασκευασμένο στο σούπερ μαρκετ.
9. Μπάρες δημητριακών


Ορισμένες μπάρες περιέχουν περισσότερο λίπος και θερμίδες από τα ζαχαρωτά, με 11,6 γρ. Λίπους και 217 θερμίδες. Τόσες θερμίδες έχει και ένα κομμάτι πίτσα.
10. Μέλι


Μην σοκαριστείτε αλλά το μέλι περιέχει περισσότερες θερμίδες από την ζάχαρη. Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι έχει 25 θερμίδες, ενώ η ζάχαρη μόλις 16.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add