«Ούτε βήμα ΠΙΣΩ» λέει ο λαός:«Γιάνη, μην κάνεις πίσω στο Eurogroup» γράφει η Financial Times - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2015

«Ούτε βήμα ΠΙΣΩ» λέει ο λαός:«Γιάνη, μην κάνεις πίσω στο Eurogroup» γράφει η Financial Times

Χιλιάδες απλοί πολίτες για 3 η φορά βγήκαν στους δρόμους της χώρας μας αλλά και σε διάφορα μέρη του πλανήτη να διαδηλώσουν υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης στη προσπάθειά της να τα «βρεί» με τους εταίρους της αλλά και να στείλουν το μήνυμα «τέλος» η λιτότητα. 

Από νωρίς άρχισε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε πλατείες και κεντρικούς δρόμους με πλακάτ στα χέρια κατά της Γερμανίας αλλά και με μηνύματα «όχι σε ευρωπαϊκή κατοχή», «θα νικήσουμε», «τέλος η βαρβαρότητα», «δεν φοβόμαστε δεν εκβιαζόμαστε», «μπροστά ο λαός» και άλλα πολλά.
«Μπορεί τα ανοιχτά μέτωπα να είναι πολλά» έλεγαν «όμως για πρώτη φορά» συμπλήρωναν «γίνεται πραγματική προσπάθεια να βρεθεί λύση». Το κάλεσμα έγινε και πάλι από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Την ίδια ώρα η Financial Times γράφει « Γιάνη, μην κάνεις πίσω στο Eurogroup». Η άποψη του αρθρογράφου των Financial Times, Βόλφγκανγκ Μουνχάου είναι πως ο Γιάνης Βαρουφάκης και κατ' επέκταση η Ελλάδα δεν πρέπει να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους στο Eurogroup της Δευτέρας.

Γράφει πως πρέπει να αψηφήσουν τις σκληρές και παγωμένες εκφράσεις των άλλων εταίρων και παρά τον κίδνυνο που υπάρχει να σηκώσει το ανάστημά της Ελλάδα, οφείλει να το κάνει δίχως όμως να διακινδυνεύει ένα Grexit. Παράλληλα σημειώνει πως το plan B θα μπορούσε να είναι ένα παράλληλο νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: