Εκτακτο έλεγχο στις πωλήσεις τραπεζικών μετοχών διέταξε η κυβέρνηση! - Κατευθυνόμενο το κραχ σήμερα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015

Εκτακτο έλεγχο στις πωλήσεις τραπεζικών μετοχών διέταξε η κυβέρνηση! - Κατευθυνόμενο το κραχ σήμερα



Μαζικές κατευθυνόμενες πωλήσεις από την αρχή της συνεδρίασης και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών όπου ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16.00 το απόγευμα, περίπου 1 ώρα πριν από το τέλος της συνεδρίασης, σημείωνε πτώση κατά 9,34% με αποτέλεσμα να κινητποιηθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,που προχωρά σε real time ελέγχους επί των πωλήσεων των τραπεζικών τίτλων, για να διαπιστώνεται η ταυτότητα των πωλητών και να εξετάζεται το ενδεχόμενο μη θεμιτών πρακτικών.

Για να ελεγχθούν οι τράπεζες και οι τραπεζίες που προχωρούν με εκδικητική μανία σε μαζικες πωλήσεις μετοχών, όπως ήδη έχει σημειώσει το defencenet.gr

Οι έλεγχοι αυτοί διεξάγονται πέραν των συνήθων διαδικασιών, καθώς οι πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών συνεχίζονται για τρίτη μέρα με πρωτοφανή ένταση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όταν υπάρχουν ακραίες διακυμάνσεις οι έλεγχοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γίνονται την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, επειδή οι ισχυρότατες πιέσεις συνεχίζονται, αποφασίστηκε οι έλεγχοι να γίνουν άμεσα.

Για ακόμη μία μέρα, οι τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο (σημείωναν απώλειες έως και 20% και πάνε... φουλ για limit down), καθώς και οι μετοχές κρατικών εταιρειών, όπως της ΔΕΗ, του ΟΛΠ και της ΕΥΔΑΠ

Οσο για ομόλογα, συνεχίζεται ο εκτροχιασμός των αποδόσεών τους. Τελευταία, η απόδοση στο 3ετές βρισκόταν στο 16,61%, στο 5ετές στο 13,26% και στο 10ετές στο 10,29%. 

Επίσης, πληθαίνουν οι φήμες ότι η νέα κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χριστίνα Σακελλαρίδου και στη θέση της να τοποθετήσει τη Λούκα Κατσέλη.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add