Πρώτο θέμα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2015

Πρώτο θέμα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Η βέβαιη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και το ηχηρό μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα κατά της λιτότητας είναι ο τίτλος σχεδόν του συνόλου των διεθνών μέσων ενημέρωσης. 

Με εκτενή ρεπορτάζ από την Αθήνα, οι ανταποκριτές ξένων χωρών, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε σε αυτές τις εκλογές κάθε προηγούμενο, μεταδίδουν το σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρώτη η βρετανική Guardian, η οποία καλύπτει ζωντανά την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση μετέδωσε τα πρώτα exit polls από την Αθήνα, σύμφωνα με τα οποία το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ηγείται με ποσοστό έως και 12%. 

Για καθαρή νίκη του κόμματος κατά της λιτότητας ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο και το βρετανικό BBC, όπου οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές είναι πρώτο θέμα. 

Στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη πλειοψηφία, σύμφωνα με τα exit polls, αναφέρονται και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με το Reuters να κάνει ειδική αναφορά στο Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή, που παλεύουν για την τρίτη θέση. 

«Σαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ» είναι ο τίτλος της ιταλικής La Reppublica, ενώ στο ίδιος μήκος κύματος - «Σαρώνει ο Τσίπρας» - είναι ο τίτλος και της Corriere della Sera. 

Στη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται επίσης τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, με τη Monde να κάνει λόγο για «θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add