Σημαντικές και θετικές οι εξελίξεις για τη Λάρνακα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015

Σημαντικές και θετικές οι εξελίξεις για τη Λάρνακα


Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά το γεγονός ότι έχουν υποστεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο θεσμό της Πολιτείας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αποδεικνύουν ότι μπορούν, αν δράσουν αποφασιστικά και οργανωμένα, να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής.

Στον Δήμο Λάρνακας, γνωρίζαμε από την αρχή ότι το έργο που αναλαμβάναμε μέσα στις δοσμένες αντίξοες οικονομικές συνθήκες δεν θα ήταν εύκολο. Παρ’ όλα αυτά, οι επίμονες και συντονισμένες προσπάθειές μας, οι οποίες στηρίχθηκαν σε ένα συγκεκριμένο ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και τεκμηριωμένα επιχειρήματα, αρχίζουν να καρποφορούν. Το τελευταίο διάστημα γίνονται ουσιαστικά βήματα και δημιουργούνται σιγά-σιγά οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει η πόλη μας σε αναπτυξιακή τροχιά. 

Μετακίνηση εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου

Το πάγιο αίτημα της πόλης για μετακίνηση των διυλιστηρίων και των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, βαίνει προς ικανοποίηση. Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015 θα μετακινηθούν τα κρατικά αποθέματα από τον χώρο του διυλιστηρίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εγκαταστάσεις του υγραερίου και των εταιρειών. Οι ενδείξεις που έχουμε αυτή τη στιγμή, ως προς την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων, είναι ενθαρρυντικές. Βασική μας επιδίωξη είναι η Λάρνακα να αποκτήσει μια ενιαία παραλία και η περιοχή να καταστεί, μέσω μιας ολικής ανάπλασης και ανάπτυξης, πόλος έλξης ντόπιων και ξένων επενδυτών.

Προσέλκυση Πανεπιστημιακών Σχολών

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εγκατάσταση του Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων, του Κέντρου Ωκεανογραφίας και του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κύπρου στο χώρο του παλαιού Λεπροκομείου στη Λάρνακα, συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη. Τα έργα αυτά αναμένεται να δώσουν πνοή και ζωντάνια στη Λάρνακα, καθιστώντας την ως πόλη επιλογής ιδιαίτερα για τους νέους, αλλά και για εργαζόμενους και οικογένειες. Εξίσου σημαντική για την πόλη μας είναι και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία, στον υπόλοιπο χώρο του παλαιού λεπροκομείου, του Εθνικού Πάρκου Λάρνακας. Το έργο θα αναδείξει το μοναδικό οικοσύστημα της αλυκής και τον περιβαλλοντικό πλούτο που υπάρχει στην περιοχή. Στόχος μας είναι η μετατροπή του χώρου σε μια όαση χαλάρωσης, υγείας και ψυχαγωγίας.

Ανέγερση ξενοδοχείου στις Φοινικούδες και άλλα έργα υποδομής

Πολλαπλά οφέλη αναμένεται να φέρει και η ανέγερση πεντάστερου, υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στην παραλία των Φοινικούδων. Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην πόλη, αναβαθμίζοντας σημαντικά το τουριστικό μας προϊόν, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας το επιχειρηματικό κλίμα. Ταυτόχρονα, αρκετά έργα υποδομής που βρίσκονται σε τροχιά ολοκλήρωσης, όπως η ανάπλαση των οδών Πιαλέ Πασιά και Γεώργιου Χριστοδουλίδη, και η ανάπλαση των πλατειών Ευρώπης και Παλλάς, βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα της πόλης, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις προσπάθειες για οικονομική ανάπτυξη, προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. 

Τεράστιες προοπτικές στον αθλητικό τουρισμό

Πρόκειται για μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εποχικότητας, την αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης και του επαναλαμβανόμενου τουρισμού. Σε συνέχεια των διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας που φιλοξένησε ο Δήμος τα τελευταία δύο χρόνια, εντός του 2015 προγραμματίζονται σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις. Μεταξύ άλλων, οι Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής, οι διεθνείς ποδηλατικοί αγώνες, το διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά Cyprus Women’s Cup, τρία διεθνή πρωταθλήματα αντισφαίρισης, η Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιάδα Beach Volley και οι αγώνες Boules (ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των Σκανδιναβών).

Ο Δήμος Λάρνακας παραμένει ασφαλώς προσηλωμένος και στο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού-μαρίνας. Ευχόμαστε η νέα παράταση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση στην Κοινοπραξία Ζήνων, να είναι αρκετή για να επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών. Σε περίπτωση που ναυαγήσει οριστικά η προσπάθεια της κοινοπραξίας Ζήνων, κάτι που απευχόμαστε, όλες οι εναλλακτικές επιλογές θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας.

Πάντοτε πίστευα ότι ζούμε σε μια πόλη με μεγάλες δυνατότητες και εξαιρετικές προοπτικές. Το ζητούμενο είναι να τις αξιοποιήσουμε. Ως Δήμος, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε συγκροτημένα και αποφασιστικά όλα εκείνα που θεωρούμε ότι η πόλη μας δικαιούται. Μέχρι να φθάσουμε στον τελικό μας προορισμό, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη και την ευημερία.

Δήμαρχος Λάρνακας

- See more at: sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: