Βγήκε ο στρατός στο Παρίσι! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015

Βγήκε ο στρατός στο Παρίσι!

Σε συναγερμό μετά από την δολοφονική επίθεση στο Παρίσι. Αστυνομία και Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Vigipirate το οποίο προβλέπει δράσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επί της ουσίας το σχέδιο αυτό βρίσκεται σε μόνιμη ισχύ από το 2007,όταν η απειλή της τρομοκρατίας στην 
Γαλλία αξιολογήθηκε ως “σοβαρή και μόνιμη”. Από την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι ,το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται στο “κόκκινο” επίπεδό του που προβλέπει γενική κινητοποίηση και επιφυλακή.
Σ΄ όλη την Γαλλία κι όχι μόνο στο Παρίσι φρουρούνται και παρακολουθούνται στενά ΜΜΕ, πολυκαταστήματα,χώροι λατρείας,μέσα μαζικής μεταφοράς.
Πριν από την τραγωδία, ο Υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve είχε ήδη ανακοινώσει την αύξηση του επιπέδου επαγρύπνησης κατά της τρομοκρατικής απειλής στη Γαλλία, μετά από μια επίθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα στο Joue-les-Tours από ισλαμιστές.
30 χρόνια αντιμετώπισης της τρομοκρατικής απειλής
Το 1978, ενώ η Ευρώπη αντιμετώπιζε ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων η Γαλλία προχώρησε στην δημιουργία ενός κεντρικού συστήματος συναγερμού .
Το 1995, μετά από επιθέσεις ισλαμικών οργανώσεων από την Αλγερία το σχέδιο παίρνει το όνομα Vigipirate .
Από το 2003 έως το 2014, το Vigipirate αποτελούνταν από 4 επίπεδα, που κυμαίνονταν από “κίτρινο” ως “κόκκινο” .
Τον Φεβρουάριο του 2014, έναν νέο σχέδιο Vigipirate τίθεται σε εφαρμογή πιο απλό με μόνο δύο επίπεδα συναγερμού.
Αυτό το σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή με την χρησιμοποίηση και στρατιωτικών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: Le Figaro
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: