Η Aegean θα μεταφέρει με αεροσκάφος της δωρεάν από το αεροδρόμιο του Μπρίντιζι 105 Έλληνες - ΧΑΜΟΣ με τους αγνοούμενους - Τί φοβούνται για τους Έλληνες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιανουαρίου 01, 2015

Η Aegean θα μεταφέρει με αεροσκάφος της δωρεάν από το αεροδρόμιο του Μπρίντιζι 105 Έλληνες - ΧΑΜΟΣ με τους αγνοούμενους - Τί φοβούνται για τους Έλληνες

Συγγενείς που περίμεναν με δάκρυα στα μάτια, με την αγωνία να του κατατρώει...Διασωθέντες ταλαιπωρημένοι, τυλιγμένοι με τις ειδικές ισοθερμικές κουβέρτες να αναζητούν οικεία πρόσωπα.
Η κούραση, η αγωνία και ο φόβος «ζωγραφισμένα» συναισθήματα στο πρόσωπό τους καθώς τα ξημερώματα έφτασαν στο λιμάνι του Μπρίντεζι με το πολεμικό πλοίο San Giorgio, ένα από τα πολλά που έσπευσαν στο σημείο όπου βρισκόταν το Norman Atlantic την Κυριακή όταν ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ.

130 διασωθέντες έφτασαν στο ιταλικό λιμάνι, ανάμεσά τους 118 Έλληνες. Τον επαναπατρισμό των Ελλήνων έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η αεροπορική εταιρεία Aegean θα μεταφέρει με αεροσκάφος της δωρεάν από το αεροδρόμιο του Μπρίντιζι 105 Έλληνες.

Για κάποιους το μαρτύριο έχει τελειώσει. Για τις οικογένειες άλλων επιβατών συνεχίζεται, με τις ιταλικές αρχές να συνεχίσουν να παίζουν με τον πόνο και την αγωνία τους. 

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 236 Έλληνες επιβάτες από τους συνολικά 268 που ήταν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο μοιραίο πλοίο. Ακόμη κανείς δεν γνωρίζει την τύχη πολλών από τους επιβάτες του πλοίου, ανάμεσά τους και 32 Ελλήνων.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις δηλώσεις του εισαγγελέα του Μπάρι, επιμένουν ότι οι ιταλικές αρχές δεν γνωρίζουν τίποτα για την τύχη 179 ανθρώπων. Δεν ξέρουν αν ήταν στις λίστες, αν έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι στο κουφάρι του πλοίου, αν ήταν παράνομοι μετανάστες. 

Η διασταύρωση με τις λίστες των επιβατών που επέβαιναν στο Norman Atlantic, που παραμένει στο ίδιο σημείο κοντά στις αλβανικές ακτές, θα συνεχιστεί και σήμερα μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών Αρχών.

Τώρα, η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ με νεότερη ενημέρωση που έστειλε στο Λιμενικό υποστηρίζει ότι η λίστα επιβαινόντων του δρομολογίου του πλοίου Norman Atlantic, το οποίο έκανε το δρομολόγιο Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα στις 27/12/2014 περιλαμβάνει 474 άτομα.

Για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του Norman Atlantic σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, λειτουργούν σε 24ωρη βάση δύο επιπλέον γραμμές ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 2131371042 και 2131371036.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Φωτογραφίες από ΑΠΕ ΜΠΕ, Reuters

Αναρτήθηκε από Frapedoypoli Blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: