SOS ανοικτά της Κέρκυρας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Δεκεμβρίου 28, 2014

SOS ανοικτά της Κέρκυρας


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο επιβατηγό «Norman Atlantic» περίπου στις 4.00 τα ξημερώματα, αρκετή ώρα αφότου το πλοίο σάλπαρε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών.

Στο ιταλικό πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας μέσω Ηγουμενίτσας, επέβαιναν 411 επιβάτες, 55 άτομα πλήρωμα ενώ μεταφέρονταν συνολικά 222 οχήματα.

Στο σκάφος σήμανε συναγερμός και το πλήρωμα ξεκίνησε διαδικασίες εκκένωσης. Μέχρι τώρα η εκκένωση συνεχίζεται κανονικά. Με τη βοήθεια του πληρώματος, πολλοί από τους επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στις ναυαγοσωστικές βάρκες του «Νorman Αtlantic». Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο αναμένεται να καταφθάσουν ένα C-130 και πέντε ελικόπτερα, ένα πλοίο των Μινωικών Γραμμών για να παραλάβει τους επιβάτες και πλωτά του Λιμενικού. 

Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς γίνονται από το πλήρωμα με τα ιδία μέσα του πλοίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ του πλοίου. 

Οι Έλληνες επιβάτες είχαν αγοράσει εισιτήρια από Ηγουμενίτσα για Ανκόνα με πλοίο της ΑΝΕΚ Lines, ωστόσο το ιταλικό φέρι ήταν αυτό που ανέλαβε να τους μεταφέρει.
Εντολή να σπεύσουν άμεσα παραπλέοντα πλοία κοντά στο «Νorman Αtlantic», δόθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ήδη από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψής του, καθώς η φωτιά είναι μεγάλη.

Kάποιοι από τους επιβάτες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στις ναυαγοσωστικές λέμβους του πλοίου, που ρίχτηκαν με τη βοήθεια του πληρώματος στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add