RYANAIR :«Οι Γερμανοί - της Fraport - θα ελέγχουν το κλειδί της Ελλάδας» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014

RYANAIR :«Οι Γερμανοί - της Fraport - θα ελέγχουν το κλειδί της Ελλάδας»

 Τον κώδωνα του κινδύνου για την τουριστική πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα έκρουσε ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της Ryanair, κ. Ο' Μπράιεν, σε σημερινή συνέντευξη τύπου προειδοποιώντας ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, που θα παραχωρηθούν από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στην κοινοπραξία Fraport - Slentel θα γίνουν πολύ πιο ακριβά και λιγότερο ελκυστικά για τους ταξιδιώτες, λόγω αύξησης των χρεώσεων.

 Ο κ. Ο' Μπράιεν προειδοποίησε ότι «τώρα συζητούν να πωλήσουν την Αθήνα στον ίδιο μονοπώλιακό λειτουργό» και τόνισε ότι «όλη η αεροπορική πρόσβαση θα τελεί υπό την διαχείριση της ίδια εταιρίας». Μάλιστα, σχολίασε ότι το τίμημα του 1,2 δισ. ευρώ είναι μόλις το ήμισυ από το ποσόν που καλείται να καταβάλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο επόμενο διάστημα.

Επίσης, σημείωσε ότι «κάτι γίνεται λάθος στην Αθήνα και κανείς δεν ενδιαφέρεται να το διορθώσει» και υποστήριξε ότι το «Ελ.Βενιζέλος» έχει μόλις 60 διεθνή δρομολόγια, έναντι 120 του Δουβλίνου και 130 του Στάνστεντ. Ο κ. Ο' Μπράιεν πρότεινε αντί πώλησης του μεριδίου του «Ελ. Βενιζέλος» στον πλειοδότη, θα ήταν καλύτερο να πουληθεί σε όποιον φέρει μεγαλύτερη επιβατική κίνηση.

«Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται» είπε και τόνισε ότι η χώρα «πουλάει τα κλειδιά της Δημοκρατίας στον γερμανό λειτουργό, Fraport, κατι που πιστεύουμε ότι είναι κακή ιδέα». Όπως διευκρίνισε ο κ. Ο' Μπράιεν, σε επαφή που είχε με την Fraport, του έγινε γνωστό ότι η εταιρία λειτουργίας αεροδρομίων θα δώσει έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες στα 14 υπό παραχώρηση αεροδρόμια, «κάτι που σημαίνει ακριβότερες χρεώσεις», σημείωσε.

«Η Fraport δεν κάτι κάτι λάθος» συνέχισε, «όμως αυτό δεν είναι το καλύτερο για την Ελλάδα. Θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα, "αιχμαλωτίζοντας" τα ελληνικα νησιά» είπε και υπογράμμισε ότι ο παραχωρησιούχος δεν θα ενδιαφέρεται για το πόσους επιβάτες θα έχουν τα αεροδρόμια. «Είναι η τελευταία ευκαιρία» τόνισε. «Οι Γερμανοί - της Fraport - θα ελέγχουν το κλειδί της Ελλάδας» συμπλήρωσε.

Η Ryanair ενισχύει από τον Απρίλιο την πτητική της δραστηριότητα από την Αθήνα και όπως τόνισε ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της Ryanair, κ. Ντέιβιντ Ο' Μπράιεν, στο νέο πρόγραμμα της Ryanair για την Αθήνα προστίθενται από τον Απρίλιο:
 - Δύο δρομολόγια ημερησίως για Σαντορίνη
 - Τρία δρομολόγια ανά εβδομάδα προς την Μπρατισλάβα
 - Τέσσερα δρομολόγια ανά εβδομάδα προς Βουδαπέστη.

Επίσης, θα αυξηθούν οι πτήσεις προς Χανιά από δύο σε τρεις και προς Πάφο από μία σε δύο σε ημερήσια βάση.

Συνολικά, η εταιρία θα προσφέρει 12 δρομολόγια από και προς Αθήνα, υποσχόμενη 2,2 εκατ. επιβάτες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: