Η Ελλάδα ξάνα στα διεθνή MME για τις προωρες εκλογες-Δειτε τι γραφουν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

Η Ελλάδα ξάνα στα διεθνή MME για τις προωρες εκλογες-Δειτε τι γραφουν


Η φωτογραφία που κυριάρχησε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης στα ρεπορτάζ για τις πρόωρες εκλογές μετά την αποτυχία ανάδειξης Προέδρου από την ελληνική Βουλή 
 Στην κορυφή της διεθνούς επικαιρότητας βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας τόσο οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα όσο και η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic από τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Η είδηση ότι η Ελλάδα οδεύει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και η πτώση των χρηματιστηρίων κυριαρχεί στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των μεγάλων ενημερωτικών μέσων. Τα ξένα πρακτορεία μετέδωσαν ως επείγουσα την είδηση της μη εκλογής προέδρου ενώ η βρετανική Guardian καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις ζωντανά από την ιστοσελίδα της. 

«Οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου απέτυχαν να εκλέξουν νέο πρόεδρο στον αποφασιστικό τελευταίο γύρο της ψηφοφορίας, αφήνοντας τη χώρα αντιμέτωπη με μία πρόωρη εκλογική διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να εκτροχιάσει το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης που χρειάζεται για να καλύψει τις υποχρεώσεις τη», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. 
«Το χρηματιστήριο της Αθήνας υποχώρησε κατά περισσότερο από 11% μετά το αποτέλεσμα (της τρίτης ψηφοφορίας), καθώς οι αγορές ανησυχούν για την έλευση στην εξουσία του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει στο πρώτο του τηλεγράφημα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτενή ρεπορτάζ και αναλύσεις για την πολιτική κρίση στην Ελλάδα φιλοξενεί επίσης σύσσωμος ο διεθνής Τύπος. «Η Ελλάδα επέλεξε τη διάλυση», σχολιάζει η Monde, ενώ η Washington Post προέβλεπε πριν από την ψηφοφορία ότι «η κρίση του ευρώ, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε νάρκη, μπορεί να ξαναζωντανέψει». «Η ελληνική ψήφος οδηγεί σε πρόωρες εκλογές», έχει τίτλο το σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times.

Για «ημέρα κρίσης» στην Ελλάδα έκανε λόγο η γερμανική εφημερίδα Die Welt σημειώνοντας ότι η μη εκλογή προέδρου ισοδυναμεί με τον κίνδυνο πολιτικών ανατροπών. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, «κάτι που θα μπορούσε να έχει τεράστιες συνέπειες για τη χώρα, δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει την πολιτική των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων».

Με έκτακτη ενημέρωση, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNΝ μετέδωσε την είδηση των πρόωρων εκλογών «μετά την αποτυχία εκλογή προέδρου που είχε υποδείξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Μετά την αποτυχία να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Tο γύρο του Διαδικτύου κάνει η είδηση ότι η Ελλάδα μετά την αποτυχία της βουλής να εκλέξει πρόεδρο κατά την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία, οδηγείται σε πρόωρες εκλογές γεγονός που εκτροχιάζει το πρόγραμμα διάσωσης των Αθηνών οδηγώντας το αντιμνημονιακό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Bloomberg: Για το πρακτορείο "Bloomberg", η Αθήνα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, απέτυχε να πείσει τους βουλευτές να εκλέξουν τον υποψήφιό του, Σταύρο Δήμα.

Reuters: Σε φωτογραφία που απεικονίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό έντονα προβληματισμένο, το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι οι Έλληνες βουλευτές απέτυχαν να εκλέξουν νέο πρόεδρο στην τρίτη και τελική ψηφοφορία οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. "O εκλεκτός του Α. Σαμαρά δεν κατάφερε να αποσπάσει τις απαιτούμενες ψήφους - 180- για την εκλογή προέδρου αφού κατάφερε να λάβει 168 ψήφους , τον ίδιο αριθμό με αυτόν που έλαβε και στην δεύτερη ψηφοφορία.Με την διάλυση της βουλής, η Αθήνα οδηγείται σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

Associated Press: "Κινδυνεύει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας", γράφει χαρακτηριστικά το πρακτορείο σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της τρίτης και τελευταίας ψηφοφορίας στη ελληνική βουλή.

Le Monde: "Ελλάδα: Πρόωρες εκλογές μετά την αποτυχία εκλογής προέδρου", είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde" η οποία αναφέρει ότι, η κάλπη θα στηθεί στις αρχές του νέου έτους, στις 25 Ιανουαρίου.

Τα βρετανικά μέσα

Για τα βρετανικά ΜΜΕ, η Ελλάδα προσφεύγει στις κάλπες αφού ο πρώην επίτροπος και εκλεκτός του Α. Σαμαρά για την προεδρία δεν κατάφερε να αποσπάσει 180 ψήφους, στην τρίτη και τελική ψηφοφορία.

Στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα "Guardian" απεικονίζοντας έναν τσολιά μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προσφεύγει σε εκλογές αποδιοργανώνοντας το πρόγραμμα διάσωσης.

Financial Times: Για τους "Financial Times ", η αποτυχία της ελληνικής βουλής να εκλέξει πρόεδρο, οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και φέρνει το αντιμνημονιακό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά μέσα από ένα ευρύτερο πλαίσιο.
Όπως σημειώνει, το 2015 το εκλογικό ημερολόγιο της Ευρώπης θα είναι ασφυκτικά γεμάτο, καθώς θα διεξαχθούν εκτός από τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, εκλογές στη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Βρετανία.

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add