Ο Έρως χρόνια δεν κοιτά. Ποια ζώδια επιλέγουν πιο εύκολα μεγαλύτερους συντρόφους; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2014

Ο Έρως χρόνια δεν κοιτά. Ποια ζώδια επιλέγουν πιο εύκολα μεγαλύτερους συντρόφους;


Έρωτας:  Παντού και πάντα και για όλες τις ηλικίες. Είναι αυτή η πολύπλευρη και ανεξιχνίαστη φύση του που κάνει τους ανθρώπους να τον αναζητούν, ακόμα και σε σχέσεις που στα μάτια των τρίτων μοιάζουν ασύμβατες και μπορεί και παράλογες ακόμα, σε περίπτωση που η διαφορά ηλικίας είναι πέραν των επιτρεπτών ορίων. Πάντα, όμως, μια ανάγκη κρύβεται πίσω από την κάθε μας επιλογή. Ο Έρωτας, απλά, θα λειτουργήσει ως το μέσον, προκειμένου να απελευθερώσουμε αυτήν την ανάγκη, εάν το καταφέρουμε τελικά. 

Ποια ανάγκη κρύβεται πίσω από αυτήν την επιλογή του μεγαλύτερου συντρόφου;

Ποια ανάγκη μπορεί να κρύβεται πίσω από την επιλογή ενός μεγαλύτερου συντρόφου, κυρίως για μια γυναίκα, αφού αυτό είναι και το πιο σύνηθες; Περιπτώσεις που τις περισσότερες φορές βίωσαν την έλλειψη του πατρικού προτύπου. Γυναίκες που βίωσαν απώλεια πατέρα σε μικρή ηλικία ή χωρισμό γονιών, όπου η παρουσία όμως του πατέρα λειτούργησε στερητικά. Παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς όρια, και απεγνωσμένα ψάχνουν ως ενήλικες τους συντρόφους εκείνους στους οποίους θα προβάλλουν αυτήν τους την ανάγκη, μέσα από την εξουσία που πιθανόν να τους δίνει η διαφορά ηλικίας. 
Οι γυναίκες εκείνες που ψάχνουν δασκάλους και Πυγμαλίωνες, προκειμένου να εξελιχθούν, έχοντας θέσει υψηλά στάνταρντς στη ζωή τους. Σε αυτήν ειδικά την περίπτωση, μπορεί να αναπτυχθούν έντονα τα ερωτικά στοιχεία, αφού ο άνδρας θα κατέχει τέτοια θέση, ώστε να αποπνέει αισθήματα θαυμασμού. Όπως βέβαια και στην περίπτωση της οικονομικής και κοινωνικής εξουσίας. Το χρήμα και η μεγάλη κοινωνική θέση λειτουργεί ως το πιο ισχυρό αφροδισιακό. 

Ποιοι παράγοντες ωθούν το άτομο σε αυτήν την επιλογή;

Πάρα πολλοί οι παράγοντες που ωθούν το άτομο σε μία τέτοια επιλογή. Και βέβαια, τα ίδια ακριβώς μπορούν να ισχύσουν και στην περίπτωση του άνδρα που θα αναζητήσει γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, κάτι που αρχίζει σιγά-σιγά να πλησιάζει το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών. Η αλήθεια όμως είναι πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, υπάρχει συνειδητή σκοπιμότητα πίσω από αυτήν την επιλογή. Σε καμία όμως περίπτωση αυτό δεν είναι ο κανόνας. Και ειδικά σε νεότερες ηλικίες, όπου η διαφορά στέκεται ανίσχυρη μπροστά στα οφέλη της ωριμότητας, της γνώσης, της προστασίας που μπορεί να δώσει μία τέτοια σχέση.
Μέσα από τον προσωπικό αστρολογικό χάρτη, μπορούμε να διαγνώσουμε ανάλογες τάσεις, κυρίως από τη θέση του Κρόνου και τις όψεις που κάνει με Ήλιο, Σελήνη και Αφροδίτη. Ζωδιακά, δεν έχουμε την δυνατότητα εκείνη που θα μας επέτρεπε να πάρουμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, προκειμένου να φτάσουμε στα απαραίτητα συμπεράσματα. Μπορούμε όμως να εντοπίσουμε τις τάσεις του ατόμου, όσον αφορά την έλξη που του ασκούν σύντροφοι μεγαλύτερης ηλικίας. 

ΚΡΙΟΣ                                                    

Το πιο φυσιολογικό για έναν άνδρα Κριό είναι να επιλέξει γυναίκα  μικρότερης ηλικίας.  Στατιστικά, όμως, έχει αποδειχθεί, ότι μπορεί σε πολύ νεαρή ηλικία να δεσμευτεί και δεν αποκλείεται αυτό να σημαίνει γάμο με γυναίκα αρκετά μεγαλύτερή του. Η ανώριμη φύση του -αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα- τον ωθεί στο να έλξει μεγαλύτερο άτομο, προκειμένου να τον συγκροτεί και να του θέσει  τα όρια που δεν κατάφερε το οικογενειακό περιβάλλον. Δε θα μπορούσε όμως για πολλά χρόνια ένας Κριός να παγιδευτεί σε μία σχέση, όπου η διαφορά της ηλικίας δε θα του επέτρεπε να μοιράζεται, με τον τρόπο που έχει ανάγκη, την παιδική πλευρά του χαρακτήρα του, κυρίως όμως την ανάγκη του για περιπέτεια.

ΤΑΥΡΟΣ                                                  

Η ομορφιά και η εμφάνιση λειτουργούν ως τα πιο σημαντικά κριτήρια για έναν Ταύρο, προκειμένου να κάνει την επιλογή του. Και το πιο σημαντικό ακόμα, το σεξαπήλ του συντρόφου. Εάν αυτά είναι δεδομένα, δε θα διστάσει να επιλέξει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του με σύντροφο αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας. Περίπτωση όμως σπάνια.  Συνήθως όμως, οι άνδρες Ταύροι επιλέγουν αρκετά νεότερες γυναίκες και σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο συμβαίνει και με τις γυναίκες Ταύρους. Και η πιο συνηθισμένη ακόμα περίπτωση, να είναι περίπου της ίδιας ηλικίας. Μέσα από τη ρεαλιστική πλευρά του χαρακτήρα του, μπορεί εκ των προτέρων να αναγνωρίσει τι αργότερα θα μπορούσε να σημάνει για τη ζωή του η διαφορά ηλικίας. Και ακόμα και αν βρίσκεται κάτω από την ισχυρή επιρροή του έρωτα, θα μπορέσει να ακούσει τη φωνή της λογικής του, ώστε να τον συγκροτήσει και να τον συγκρατήσει για τυχόν σημαντικές αποφάσεις που είναι έτοιμος να πάρει.  

ΔΙΔΥΜΟΙ                                            

Σε νεαρότερες ηλικίες, πολύ εύκολα ένας Δίδυμος είτε είναι άνδρας, είτε γυναίκα, μπορεί να επιλέξει σύντροφο αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας. Ένα παιδί, όπως είναι ο Δίδυμος, και μάλιστα ατίθασο και απείθαρχο, πάντα ψάχνει έναν μπαμπά ή μία μαμά για να τον φροντίζει, αλλά και να τον μαλώνει όμως. Αρκετά αργότερα, αρχίζουν και αναζητούν τον ή την νεαρή σύντροφο, με ένα και μόνο αίτημα. Να μην ξεχάσουν αυτό που ήταν πάντα, -την παιδική τους φύση- και αυτό που θα’ θελαν να είναι, ή δυνατόν, μέχρι και τα βαθιά γεράματα. Περισσότερο ίσως από τα υπόλοιπα ζώδια, μπορεί ένας Δίδυμος να ευθυγραμμιστεί ακόμα και με ηλικίες πολύ μικρότερες. Μέσα από τον τρόπο που ντύνεται, από τη μουσική που ακούει, την ευκολία που διαθέτει να παρακολουθεί την τεχνολογία. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ                                        

 

Και μέσα από τις δύο περιπτώσεις, μπορεί να λειτουργήσει ένας Καρκίνος. Δηλαδή, και να επιλέξει μικρότερο αλλά και αρκετά μεγαλύτερο σύντροφο, με τον οποίο το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει μακρόχρονη σχέση και δεν αποκλείεται αυτό να σημαίνει αργότερα γάμος. Η επιλογή θα εξαρτηθεί καθαρά από την ανάγκη του. Εάν θέλει να παίξει τον ρόλο της μαμάς ή του μπαμπά ή εάν ο σύντροφος θα κληθεί να το κάνει. Ανεξάρτητα όμως από τη διαφορά ηλικίας, συνήθως έχουν την ευκολία οι Καρκίνοι να παίζουν και τους δύο ρόλους, ανάλογα με την περίσταση. Ο Καρκίνος αντιπροσωπεύει εκείνη την περίπτωση, όπου ο σύντροφος που θα τον επιλέξει ως έχοντα τη μεγαλύτερη ηλικία, θα εισπράξει πολύ μεγάλα, συναισθηματικά κυρίως, οφέλη, μέσα από την προστατευτικότητα, τη ζεστασιά και την αγάπη, που με τρόπο μοναδικό ξέρει να δίνει ένας Καρκίνος. 

ΛΕΩΝ                                       

Κυρίως οι γυναίκες Λέοντες είναι αυτές οι οποίες έλκονται από μεγαλύτερους άνδρες, και τις περισσότερες φορές αυτό σημαίνει αναζήτηση ενός πιο δυνατού και υγιούς πατρικού προτύπου. Αντίθετα, οι άνδρες Λέοντες συνήθως έλκουν αρκετά μικρότερες σε ηλικία γυναίκες, προκειμένου να παίξουν όσο καλύτερα γίνεται το ρόλο τους. Και ειδικότερα στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με άνδρα που κατέχει κοινωνική και οικονομική ισχύ. Σε αυτήν την περίπτωση, τα οφέλη και για τους δύο θα είναι πολλά. Η μεν γυναίκα θα εισπράξει τη γενναιοδωρία, τη δύναμη και τη σταθερότητα, που προφανώς έχει ανάγκη, ο δε άνδρας, την εμπιστοσύνη αλλά και την επιβεβαίωση, ώστε να μπορεί συντηρεί την αυτοπεποίθησή του, αλλά και την ισχύ που έχει ανάγκη για να αισθάνεται επιβεβαιωμένος.   

ΠΑΡΘΕΝΟΣ                                  

Οι άνδρες Παρθένοι έλκονται από μεγαλύτερες γυναίκες, και αυτό συνήθως ξεκινάει από την ανάγκη να πειραματιστούν στον έρωτα και να ζήσουν κάτι διαφορετικό, και συνήθως παρασκηνιακό. Σε φάσεις όμως σημαντικών επιλογών, όπως είναι ένας γάμος, συνήθως επιλέγουν να πορευτούν σε δρόμους πιο συμβατούς, με τη φυσιολογική διαφορά ηλικίας και σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα. Γενικά όμως, δεν έχουν ταμπού. Αυτό βέβαια αφορά περισσότερο τους άνδρες. Οι γυναίκες Παρθένοι θα αναζητήσουν το σύντροφο εκείνο που δεν θα αποτελέσει πρόκληση για το περιβάλλον τους. Θα πρέπει να είναι αποδεκτός από τον περίγυρο, και σε ό, τι αφορά το θέμα της ηλικίας. 

ΖΥΓΟΣ                                         

Κυρίως η γυναίκα Ζυγός είναι αυτή που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες του ζωδιακού, όσον αφορά την επιλογή του συντρόφου. Για άλλους ο έρωτας περνάει από το στομάχι, για εκείνην περνάει πρώτα απ’  όλα από το πρεστίζ, το οικονομικό, και το κοινωνικό προφίλ. Εάν αυτά είναι εξασφαλισμένα, τότε δε θα διστάσει να προχωρήσει στη σχέση, ακόμα και αν η διαφορά ηλικίας για τους περισσοτέρους κρίνεται απαγορευτική. Τη  συνεχή ανάγκη της επιβεβαίωσης και της συναισθηματικής ανταπόκρισης, σίγουρα, της τα εξασφαλίζει καλύτερα ο άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας. Όσον αφορά τον άνδρα Ζυγό, κάλλιστα θα μπορούσε να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο, επιλέγοντας ανάλογα, ακόμα πιο αυστηρός όμως στα κριτήριά του, σε σχέση με τη γυναίκα Ζυγό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ                                               

Σε νεαρότερες ηλικίες, πολύ εύκολα, ένας Σκορπιός θα μπορούσε να δημιουργήσει σχέση με άτομο μεγαλύτερης ηλικίας. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, ένας είναι ο παράγοντας: Έρωτας. Και επειδή είναι το ζώδιο που περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έλκεται από τα δύσκολα, ίσως αυτήν τη σχέση να την θυμάται και ως την πιο καθοριστική της ζωής του. Τα  τεράστια συναισθηματικά του κενά τον ωθούν να αναζητά τη διαφορά ηλικίας, προκειμένου να καλυφθεί όσο περισσότερο γίνεται, προκειμένου με μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση να μπορέσει να προχωρήσει στη ζωή του. Όσον αφορά όμως τη σχέση που θα τον οδηγήσει στο γάμο, τα κριτήρια είναι εντελώς διαφορετικά. Και συνήθως κινούνται σε πιο φυσιολογικά πλαίσια. 

ΤΟΞΟΤΗΣ                                      

Για έναν Τοξότη, το θέμα της μεγάλης διαφοράς σε ό, τι αφορά την ηλικία, πολύ λίγο θα μετρήσει. Το σημαντικό για εκείνον είναι να περνάει καλά, να αντλεί χαρά μέσα από την επικοινωνία και το πιο σημαντικό ακόμα, να αισθάνεται ελεύθερος. Γι’ αυτό και οι Τοξότες σε νεαρή ηλικία επιλέγουν μεγαλύτερους αρκετά συντρόφους, ακριβώς για να μην προβάλουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Όσο αρχίζουν όμως και περνούν τα χρόνια (και αυτό αφορά περισσότερο τους άνδρες Τοξότες), τόσο αναζητά νεαρές υπάρξεις, αφού θέλει συνεχώς να ανανεώνει το συμβόλαιο που υπέγραψε με το χρόνο. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις ερωτικές του σχέσεις. Αφορά γενικότερα τις παρέες του. Έλκεται από νέους ανθρώπους, και μπορεί σε ό, τι αφορά τις αντοχές του, το κέφι του για ζωή να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ                                            

Οι γυναίκες Αιγόκεροι έλκονται από μεγαλύτερους  άνδρες, ενώ αντίθετα οι άνδρες από πολύ μικρότερες  γυναίκες. Και ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να εκφράσουν την ωριμότητά τους μέσα στη σχέση και να λειτουργήσουν προστατευτικά απέναντι στον ή στη σύντροφο. Τα πράγματα όμως αλλάζουν, όταν αρχίζουν να διαβαίνουν την ηλικία του κυβερνήτη τους του Κρόνου, δηλαδή μετά τα 50. Είναι αυτή η ηλικία σταθμός για έναν Αιγόκερω, η ηλικία του μεγάλου απολογισμού, που θα συνειδητοποιήσει ότι παραείδε σοβαρά τα πράγματα, δεν έζησε σαν παιδί, σαν νέος όσο είχε ανάγκη, και τώρα ήρθε η ώρα να ζήσει τα χαμένα χρόνια της νιότης του. Μοιραία, λοιπόν, αναζητά φρέσκα, δροσερά πρόσωπα για να ξαναθυμηθεί αυτά που θα έπρεπε, όταν ήταν νέος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ                                               

Η ωριμότητα στη σκέψη. Αυτό περισσότερο θα μετρήσει για έναν Υδροχόο. Και σίγουρα, αυτό δε θα το αναζητήσει στα χρόνια του/της συντρόφου αλλά στο χαρακτήρα του και βέβαια στους στόχους που έχει θέσει στη ζωή του. Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων, η ωριμότητα συνάδει με την ηλικία. Από την άλλη όμως, η ηλικία δεν συνάδει απαραίτητα με την σοβαρότητα. Προϋπόθεση απαραίτητη για έναν Υδροχόο προκειμένου να μπει στη σχέση. Από τις ελάχιστες ζωδιακές περιπτώσεις που ακόμα και ένας άνδρας, θα μπορούσε να ζήσει με μία πολύ μεγαλύτερή του γυναίκα. Φτάνει μόνο να την αναγνωρίσει ως ομοϊδεάτη και συνοδοιπόρο σε αυτήν τη …μάταιη τις περισσότερες φορές ζωή. 

ΙΧΘΥΣ                                                  

Στον ερωτικό τομέα, ο Ιχθύς μοιάζει μ’ ένα μύλο που τα αλέθει όλα. Το τι θα επιλέξει να …αλέσει, αυτό θα εξαρτηθεί από τη φάση ζωής που περνάει, και κυρίως το κατά πόσον η αυτοπεποίθησή του κυμαίνεται σε υψηλά ή χαμηλά επίπεδα. Μικρές, μεγάλες, μεσαίου μεγέθους, όλοι οι τύποι και όλες οι ηλικίες υπάρχουν μέσα στα γούστα του. Αυτό βέβαια αφορά περισσότερο τους άνδρες. Όσον αφορά τις γυναίκες Ιχθείς, δεν έχουν τόσο προτίμηση σε μεγαλύτερους άνδρες. Προτιμούν τους νεότερους, το πολύ-πολύ ίδιας ηλικίας. Μέσα από την ανάγκη τους ο έρωτας και κατά συνέπεια η σχέση να παραμείνει για πάντα, νιώθουν πιο ασφαλείς, εάν δίπλα τους υπάρχει ένας σύντροφος αρκετά νεότερος, παρότι αυτή η διαφορά θα βγάλει άλλα θέματα στην πορεία.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: