Το φυτό της αθανασίας και πώς να το χρησιμοποιήσετε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2014

Το φυτό της αθανασίας και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι το αποκαλούσαν “φυτό της αθανασίας. Ο χυμός του είναι γνωστός ανά τον κόσμο για τις θεραπευτικές και τις ευεργετικές ιδιότητες του στον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν είναι άλλο από το φυτό αλόη 
Η αλόη είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α). Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αλλά και αμινοξέα, που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεϊνών.
Πως χρησιμοποιείται:
Το τζελ αλόης χρησιμοποιείται εξωτερικά για να ανακουφίσει το δέρμα από τραυματισμούς και δερματικές δυσφορίες. Ως φυτοθεραπεία, ο χυμός της αλόης βέρα συνήθως πίνεται για την ανακούφιση από δυσφορία του πεπτικού συστήματος(καούρες) κτλ.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή φυσικού χυμού με αλόη :
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόε βέρα (από κατάστημα υγιεινής διατροφής )
1 καρότο ή φυσικό χυμό 1 καρότου
1 μήλο ( κατά προτίμηση πράσινο)ή φυσικό χυμό 1 μήλου
1-2 φλιτζάνια χυμό ανανά
Προαιρετικά : μερικές κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
Χρησιμοποιείτε τον αποχυμωτή αν τα φρούτα είναι ολόκληρα για να πάρετε το χυμό τους και με το μπλέντερ ανακατεύετε όλα τα υλικά .
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι συνδυασμούς φρέσκων φρούτων θέλετε.

Tips
Όταν η αλόη χρησιμοποιείται για επάλειψη στο δέρμα, θεωρείται ασφαλής, αρκεί ο χυμός να μην μπαίνει κατευθείαν πάνω σε ανοιχτή πληγή. Το ενδεχόμενο να προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση είναι σπάνιο. Από την άλλη, η κατανάλωση αλόης από το στόμα θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να προκαλέσει κράμπες και διάρροια.

invitromagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add