Μπλοκάρει η δεύτερη νεκροψία στη 17χρονη που έσβησε στους Αγ. Σαράντα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

Μπλοκάρει η δεύτερη νεκροψία στη 17χρονη που έσβησε στους Αγ. Σαράντα

ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ
Αδυνατεί ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θόδωρος Βουγιουκλάκης, να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου της 17χρονης μαθήτριας, που έχασε τη ζωή της στους Άγιους Σαράντα, έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο, καθώς οι Αλβανοί συνάδελφοί του που έκαναν τη νεκροψία στη γειτονική χώρα, είχαν αφαιρέσει κρίσιμα ζωτικά όργανα από το άψυχο σώμα της άτυχης ανήλικης.Φως αναμένεται να ρίξουν οι εργαστηριακές και τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 2 εβδομάδες.

Η δεύτερη νεκροψία, που έγινε χθες στα Ιωάννινα, έπειτα από εισαγγελική εντολή, απέβη άκαρπη, καθώς ο κ.Βουγιουκλάκης διαπίστωσε πως η νεκροτομή που είχε προηγηθεί στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα, είχε γίνει με τρόπο παρωχημένο, που απέχει από τη σύγχρονη επιστημονική πρακτική.Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου η καρδιά της κοπέλας, καθώς και μέρος του εγκεφάλου της, γεγονός που καθιστούσε αντικειμενικά αδύνατη τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου, που σύμφωνα με την πρώτη νεκροψία ήταν εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ανευρύσματος.

Έλληνες επιστήμονες σχολίαζαν πως σύμφωνα με τις σύγχρονες πρακτικές της ιατροδικαστικής, αφαιρούνται μόνο δείγματα των ζωτικών οργάνων και όχι ολόκληρα τα όργανα.Πάντως, και από την δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα της μαθήτριας, και έτσι διαψεύδονται οι σχετικές υποψίες που διατύπωσε ο πατέρας της σε δηλώσεις του σε αλβανικά ΜΜΕ.

Η 17χρονη Κωνσταντίνα Αναγνώστη, που κατοικούσε με τη μητέρα και τα δύο αδέλφια της στα Ιωάννινα, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στον τόπο καταγωγής της, στους Άγιους Σαράντα, και επισκέφθηκε οδοντίατρο, όπου δέχτηκε υπηρεσίες ορθοδοντικής αποκατάστασης. Επιστρέφοντας με ταξί έχασε τις αισθήσεις της και κατέληξε πριν τη διακομιδή της στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα.

Οι αλβανικές αρχές υποστηρίζουν πως ο θάνατός της προκλήθηκε από παθολογικά αίτια και δεν σχετίζεται με την επίσκεψή της στον οδοντίατρο. Ωστόσο, η διάγνωση της εγκεφαλικής αιμορραγίας καταδεικνύει πως προϋπήρχε αγγειακό πρόβλημα, το οποίο σύμφωνα με Έλληνες οδοντιάτρους όφειλε να διερευνήσει ο συνάδελφός τους στη γειτονική χώρα.

Όπως ανέφεραν, ο οδοντίατρος οφείλει να λαμβάνει ιατρικό ιστορικό και σε περίπτωση υποψίας αγγειακού προβλήματος αποφεύγει τη χορήγηση νοραδρεναλίνης ως αγγειοσυσπαστικού μέσα στο μείγμα του αναισθητικού, καθώς αυτή αυξάνει την πίεση και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του ασθενούς.Η Κωνσταντίνα κηδεύτηκε χθες στα Ιωάννινα, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, παρουσία συγγενών, συμμαθητών και φίλων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: