Ρωσικό καταφύγιο σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης (εικόνες) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2014

Ρωσικό καταφύγιο σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης (εικόνες)

Η Ρωσία δέχεται πυρηνική επίθεση από τους αντιπάλους της. Οι σειρήνες ηχούν. Ο πανικός που επικρατεί στους δρόμους δεν περιγράφεται. Περίπου 2.700 Ρώσοι θα φύγουν άρον άρον από τα σπίτια τους για να κρυφτούν σε μια παλιά αποθήκη, σε ένα προάστιο της Μόσχας, που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για τέτοιες ακραίες περιπτώσεις.

Μπορεί να ακούγεται ως καταστροφολογικό σενάριο, εμπνευσμένο από κινηματογραφικές ταινίες, αλλά οι Ρώσοι φαίνεται πως τα έχουν υπολογίσει όλα. Ακόμα και την απευκταία περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου.

Η Daily Mail δημοσιεύει φωτογραφίες της συγκεκριμένης αποθήκης, τις οποίες πήρε από τον Ρώσο εργάτη Μιχαήλ Μπράτζα. Το... μόνο πρόβλημα του συγκεκριμένου καταφυγίου είναι ότι δεν διαθέτει αρκετές προμήθειες για να θρέψει και να ξεδιψάσει για αρκετές ημέρες τους 2.700 Ρώσους που θα μπουν μέσα για να προφυλαχθούν.

Το κτίριο κλείνει αεροστεγώς με δύο πόρτες από χάλυβα οι οποίες είναι θωρακισμένες, διαθέτει γεννήτριες ντίζελ, αντλίες νερού, ειδικές στολές εναντίον της χημικής ακτινοβολίας, μάσκες αερίου και ξύλινες κουκέτες για τον ύπνο. Επιπλέον, διαθέτει αυτόματους πυροσβεστήρες, 75 τουαλέτες και χώρους για να παίρνουν το μπάνιο τους 200 άτομα ταυτοχρόνως.









Δεν υπάρχουν σχόλια: