Ελπίδες για τους οροθετικούς: Δύο άνδρες θεραπεύτηκαν μόνοι τους από το AIDS - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014

Ελπίδες για τους οροθετικούς: Δύο άνδρες θεραπεύτηκαν μόνοι τους από το AIDS


Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από μία μελέτη στην Γαλλία, αναφορικά με τη μάχη εναντίον του ιού HIV καθώς, δύο οροθετικοί άνδρες ανάρρωσαν από τον ιό χωρίς να υποβληθούν σε κάποια θεραπεία.

Συγκεκριμένα, ένα φυσικό φαινόμενο επέτρεψε στον οργανισμό και των δύο φορέων να«ενσωματώσει» τον ιό στο DNA τους, εξουδετερώνοντάς τον.

Μάλιστα, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, ο Γάλλος καθηγητής Ιβ Λεβί σχολίασε:«Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Είναι επίσης η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο με τον ιό HIV, μολονότι η φύση έμαθε να κάνει το ίδιο με άλλους ιούς».

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εξειδικευμένη επιστημονική επιθεώρηση Clinical Microbiology &Infection και οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι δύο ασθενείς προσβλήθηκαν από τον HIV, όμως δεν ασθένησαν ποτέ και ο ιός δεν εντοπίζεται στο αίμα τους.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κανείς από τους δύο δεν χρειάστηκε να λάβει θεραπεία.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο ιός έχει ενσωματωθεί στο DNA των δύο ασθενών όμως δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί χάρη σε ένα ένζυμο, το λεγόμενο Apobec, που ανήκει στο «οπλοστάσιο» του ανθρώπινου σώματος για την καταπολέμηση του HIV.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η ανακάλυψη δημιουργεί προοπτικές για την εξεύρεση μιας θεραπείας με τη χρήση αυτού του ενζύμου.

Ο ένας από τους δύο άνδρες είναι σήμερα 57 ετών και διαγνώστηκε με τον ιό πριν από σχεδόν 30 χρόνια, το 1985.

Ο δεύτερος είναι ένας 23χρονος Χιλιανός, ο οποίος πιστεύεται ότι μολύνθηκε από τον ιό το 2008, αλλά διαγνώστηκε τρία χρόνια αργότερα, το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: