28η Οκτωβρίου: «Πριβέ» παρελάσεις, ηλεκτρονική αεράμυνα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2014

28η Οκτωβρίου: «Πριβέ» παρελάσεις, ηλεκτρονική αεράμυνα


Από newsbomb.gr

Παρελάσεις.. πριβέ για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν αύριο (28/10/2014)σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την αστυνομία να θέτει σε επιφυλακή το προσωπικό της για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Οι εξέδρες των επισήμων θα είναι αποκλεισμένες σε απόσταση 12 μέτρων από κάγκελα και παρατεταγμένους αστυνομικούς, ενώ ο κόσμος θα παρακολουθήσει τις παρελάσεις κυρίως στην αρχή και στο τέλος τους.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στη Θεσσαλονίκη επί ποδός θα βρίσκονται για την αυριανή στρατιωτική παρέλαση περίπου 2.000 ένστολοι σε μία προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί την 28η Οκτωβρίου του 2011, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας είχε στοχοποιηθεί από ομάδα διαδηλωτών.

Για πρώτη φορά θα παρελάσουν ειδικά εκπαιδευόμενοι σκύλοι

Παράλληλα, θα παρελάσουν για πρώτη φορά οι ειδικοί εκπαιδευόμενοι σκύλοι του Στρατού, οι οποίοι ανήκουν στο Γ' Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και φυλάσσουν στρατόπεδα κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες. Η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης προγραμματίστηκε για σήμερα στις 11.00 στην οδό Τσιμισκή υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

Με κάγκελα θα είναι φραγμένη και η μαθητική παρέλαση που θα ξεκινήσει αύριο στις 11.00 στην Αθήνα και θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος όπου η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις. Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων έχει στηθεί δεύτερη εξέδρα για τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τους προσκεκλημένους. Οι γονείς των μαθητών και ο υπόλοιπος κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει την παρέλαση από την οδό Πανεπιστημίου, από το ύψος της Βουκουρεστίου και κάτω, και από την Αμαλίας στο ύψος του Ζαππείου. Στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη η δοξολογία θα τελεστεί στις 10 το πρωί και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι εξέφραζαν το περασμένο διάστημα φόβους για τυχόν τρομοκρατική επίθεση με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων, σχεδιάζουν πυρετωδώς τη λήψη μέτρων για την αποτροπή ενός τέτοιου χτυπήματος που θα μπορούσε να γίνει παρουσία πλήθος κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» βρέθηκε τρόπος κατάρριψης ύποπτων ελικοπτέρων μέσω ηλεκτρονικών παρεμβολών στα συστήματα πλοήγησής τους. Ο εξοπλισμός που πιθανολογείται ότι θα αποκτηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και θα χρησιμοποιηθεί από την αστυνομία παρεμβαίνει στα ηλεκτρονικά συστήματα των τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων και αδρανοποιεί το σύστημα πλοήγησής τους, μπλοκάροντας ουσιαστικά το τηλεχειριστήριο του χρήστη. Το αποτέλεσμα είναι το ελικοπτεράκι να φεύγει από τον έλεγχο του δράστη και να πέφτει στο έδαφος όταν τα καύσιμά του τελειώσουν ή αποδυναμωθούν οι μπαταρίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: