Ενας 30άρης στην Καρδίτσα έκανε το χόμπι του επάγγελμα και έγινε περιζήτητος -Φτιάχνει τα πιο ιδιαίτερα χειροποίητα ποδήλατα στη χώρα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 26, 2014

Ενας 30άρης στην Καρδίτσα έκανε το χόμπι του επάγγελμα και έγινε περιζήτητος -Φτιάχνει τα πιο ιδιαίτερα χειροποίητα ποδήλατα στη χώρα


Το 70% των κατοίκων της Καρδίτσας χρησιμοποιούν ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους. Ετσι η είδηση, ότι στην αυλή ενός σπιτιού αυτής της πόλης ένας νέος κατασκευάζει τα πιο ιδιαίτερα ποδήλατα που φτιάχνονται σε ολόκληρη τη χώρα, δεν ξαφνιάζει.

Ο λόγος για τον 30χρονο Βαγγέλη Κακαργιά ο οποίος πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε να πειραματίζεται στην αυλή του σπιτιού συναρμολογώντας σωλήνες, ρόδες και λοιπά εξαρτήματα ως... χόμπι και κατέληξε σήμερα να φτιάχνει τα πιο περιζήτητα χειροποίητα ποδήλατα στη χώρα.

Ο Βαγγέλης ίδρυσε πριν από περίπου τρία χρόνια την Curba Handmade Bicycles σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας αποκλειστικά στο χέρι ποδήλατα όλων σχεδόν των ειδών, δεχόμενος παραγγελίες από όλη την υπόλοιπη χώρα. Κάθε ποδήλατα κατασκευάζεται με βάση τα θέλω και τις απαιτήσεις του πελάτη, είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου στο χέρι και... μοναδικό.

Οπως ο ίδιος έχει πει η δουλειά με τα ποδήλατα ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Αρχικά ως μια δημιουργική ασχολία, καθώς αναπαλαίωνε παλιά ποδήλατα, και αργότερα η δημιουργία από το μηδέν. Σύμφωνα με τον Βαγγέλη, στο κάθε ποδήλατο που φτιάχνει εναποθέτει ένα κομμάτι του.

Ο 30χρονος δηλώνει αυτοδίδακτος, τόσο σχεδιαστικά όσο και κατασκευαστικά. Και πώς κατάφερε να μάθει να κατασκευάζει ποδήλατα; Με διάβασμα, ενημέρωση και... βιντεάκια με σχετικό περιεχόμενο από τα οποία παίρνει ιδέες και βλέπει τεχνικές που προσπαθεί στη συνέχεια να εφαρμόσει με πολύ μεράκι.

Μέχρι σήμερα ο Βαγγέλης Καρκαγιάς έχει κατασκευάσει πάνω από 30 ποδήλατα και φυσικά... συνεχίζει. Οσο για το αν καταφέρνει να ζει από το χόμπι του; Οχι εξολοκλήρου. Για αυτό δουλεύει περιστασιακά και ως DJ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: