Αντί για ice bucket challenge ξυρίζονται για το "Χαμόγελο του Παιδιού" - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Αυγούστου 28, 2014

Αντί για ice bucket challenge ξυρίζονται για το "Χαμόγελο του Παιδιού"


Ένας από τους πιο γνωστούς μπαρίστες του Πειραιά και ιδιοκτήτης καφέ ξεκίνησε μία νέα φιλανθρωπική πρωτοβουλία, σε αντιδιαστολή με το ice bucket challenge (σ.σ. τα μπουγελώματα). Ο Στάθης Στρατάκος προκαλεί τους φίλους του να ξυρίσουν τα μουστάκια τους ή τα μούσια τους, προχωρώντας ταυτόχρονα σε δωρεά προς το "Χαμόγελο του Παιδιού"....

"Κουράστηκα να βλέπω συνεχώς ανθρώπους να μπουγελώνονται, χωρίς ουσία. Συμφωνώ με την ιδέα της δωρεάς για την αντιμετώπιση της ασθένειας του ALS αλλά δεν μπορούσα να δεχθώ αυτό που γίνεται στην ελληνική πραγματικότητα. Ότι, δηλαδή, κάποιοι το πήραν για τον χαβαλέ χωρίς να πραγματοποιούν καμία δωρεά" λέει στο planet-greece ο εμπνευστής της νέας πρωτότυπης φιλανθρωπικής καμπάνιας.

Ο τίτλος της καμπάνιας είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένος. S(h)aving for kids ονομάζεται και σημαίνει "ξυριζόμαστε για τα παιδιά" ή "κάνουμε δωρεές για τα παιδιά".

"Ήθελα να κάνω κατι που να έχει πλάκα αφενός για τον κόσμο, αλλά κυρίως να μην χάνουμε την ουσία. Το μέλλον μας αλλά και η ψυχή του κόσμου μας είναι τα παιδιά. Και δυστυχώς υπάρχει μεγάλη δυστυχία, σε ψυχούλες που πληρώνουν αμαρτίες των μεγάλων. Το "Χαμόγελο του Παιδιού" κάνει εδώ και χρόνια μία αξιοθαύμαστη δουλειά. Γνωρίζω τις δυσκολίες που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν για να φέρουν και πάλι το χαμόγελο στα χείλη των μικρών παιδιών" μας λέει, στο planet-greece ο Στάθης, εξηγώντας μας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να πάρει αυτή την πρωτοβουλία.

Ήδη, το βίντεο που έχει σηκώσει στο facebook έχει γίνει ανάρπαστο, κυρίως στους φίλους του και τις παρέες τους, που έχει προκαλέσει να ξυριστούν.

"Δεν είναι τίποτα. 5 ευρώ ή 10 ευρώ να βάλει ο καθένας από εμάς, θα συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό που θα βοηθήσει την προσπάθεια που κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στο Χαμόγελο του Παιδιού. Είναι απλό. Ο καθένας μας μπορεί να πάει σε μία τράπεζα, να πει ότι θέλει να κάνει μία δωρεά για το χαμόγελο και να καταθέσει ότι μπορεί από το υστέρημά του", τονίζει.

Ελπίζουμε να βρει γρήγορα ανταπόκριση από ακόμα περισσότερο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: