Τα οστά του Μεγαλέξανδρου επιχείρημα κατά Μπουτάρη από τον Ανθιμο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2014

Τα οστά του Μεγαλέξανδρου επιχείρημα κατά Μπουτάρη από τον Ανθιμο


Ethnos.grΟι εικασίες περί ύπαρξης των λειψάνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον τάφο της Αμφίπολης έδωσαν την ευκαιρία στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να στραφεί εκ νέου εναντίον του δημάρχου της πόλης για το θέμα της καύσης νεκρών.

«Γιατί τόση λαχτάρα για τον Μ. Αλέξανδρο; Θέλουμε να βρούμε τα οστά του και να τα τιμήσουμε, να μας είναι παρακαταθήκη πνευματική και εθνική στην πατρίδα μας και στον τόπο μας», είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μιλώντας στους παριστάμενους στη λειτουργία της μονής «Παναγιάς του Εβρου», στη Μάκρη της Αλεξανδρούπολης την Κυριακή.

Μάλιστα, χρησιμοποίησε την αναφορά στα οστά προκειμένου να επιχειρηματολογήσει εκ νέου κατά της καύσης νεκρών, για την οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προωθεί την δημιουργία οργανωμένου κρεματορίου για όσους επιθυμούν καύση του νεκρού οικείου τους έναντι ταφής και ο Ανθιμος απευθύνθηκε στο δήμαρχο: «Και λέω στον κ. Μπουτάρη. Αν έκαιγαν τότε τους νεκρούς όπως ζητάς εσύ να τους καίμε, και θέλεις να μας κάψεις με τα μηχανήματα που θέλετε να φέρετε στην Θεσσαλονίκη, τί θα είχαμε να βρούμε; Ούτε στάχτη δεν θα υπήρχε».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add