Γερμανοί κατέβασαν τις αμερικανικές σημαίες στη γέφυρα του Μπρούκλιν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2014

Γερμανοί κατέβασαν τις αμερικανικές σημαίες στη γέφυρα του Μπρούκλιν


Ethnos.gr 
Ομάδα καλλιτεχνών από το Βερολίνο είναι υπεύθυνη για την αντικατάσταση της αστερόεσσας με άλλη που είχαν πρώτα ασπρίσει με χλωρίνη, στους δύο πυλώνες της γέφυρας του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.

Από το Βερολίνο ξεκίνησαν οι δύο παράτολμοι καλλιτέχνες μαζί με μερικούς ακόμη «συνεργούς» για να υψώσουν... λευκή σημαία σε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κτίρια των ΗΠΑ, την ιστορική γέφυρα που ενώνει το Μανχάταν της Νέας Υόρκης με το Μπρούκλιν στα ανατολικά.

Με ανακοίνωσή τους οι Mischa Leinkauf και Mattias Wermke, που έχουν την αφετηρία τους στο Βερολίνο, αποκάλυψαν ότι το συμβάν που είχε προκαλέσει πονοκέφαλο τις Αρχές της Νέας Υόρκης πριν λίγες εβδομάδες, αποτελούσε ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Λευκές αμερικανικές σημαίες» και μάλιστα είναι ένα μόνο από μία σειρά παρεμβάσεων σε αστικούς χώρους.

Στόχος ήταν να τιμηθεί η δημόσια Τέχνη στο «παγκόσμιο κέντρο της δημιουργικότητας», κατά τους ίδιους. Μάλιστα, συνδύασαν την παρέμβαση αυτή με την επέτειο του θανάτου του αρχιτέκτονα της γέφυρας το 1926, του γεννημένου στη Γερμανία John August Roebling.

Οι πρωτότυπες σημαίες που πρόκειται να επιστραφούν αντιμετωπίστηκαν «με σεβασμό» όπως διευκρίνισαν. Σημειώνεται ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης ξεκαθάρισε αμέσως μετά το συμβάν ότι δεν θα αντιμετωπίσει την πράξη ως αστείο ή κάποιου είδους «δήλωση».

Η υπόθεση είχε προκαλέσει όργιο φημών στα κοινωνικά δίκτυα, με τους πιθανούς υπεύθυνους να είναι από ποδηλάτες μέχρι -τι άλλο;- εξωγήινοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add