Έμπολα: Τέταρτος νεκρός στη Νιγηρία από τον ιό - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Αυγούστου 15, 2014

Έμπολα: Τέταρτος νεκρός στη Νιγηρία από τον ιό


Από Newsit.gr

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα στη Νιγηρία αυξήθηκε σε τέσσερις, ενώ έξι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό νοσηλεύονται στο Λάγκος, όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας.Ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο Ονγεμπούτσι Τσούκβου, είχε κάνει νωρίτερα σήμερα λόγο για 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Έμπολα στη χώρα, την πολυπληθέστερη της Αφρικής.

Ο Τσούκβου είχε προσθέσει ότι από αυτά τα 11 κρούσματα, τρία πρόσωπα απεβίωσαν ενώ άλλα οκτώ νοσηλεύονταν σε μια ειδική μονάδα απομόνωσης στο Λάγκος, μια μεγαλούπολη 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, που θεωρείται η πιο πολυάνθρωπη στην Μαύρη Ήπειρο.

Ωστόσο ο απολογισμός αυτός ήταν εσφαλμένος λόγω μιας «διπλής καταμέτρησης», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Νταν Ενουόμε. «Έχουμε στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή τέσσερις νεκρούς και έξι ανθρώπους που υποβάλλονται σε θεραπεία».

Ο απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκανε λόγο για 12 κρούσματα, επιβεβαιωμένα, πιθανά ή ύποπτα, ανάμεσά τους και τρεις θανάτους, στη χώρα αυτή.

Δεν έχει καταγραφεί κρούσμα του Έμπολα στη Νιγηρία εκτός του Λάγκος, αλλά οι αρχές έχουν εκφράσει φόβους πως μία νοσοκόμα ενδέχεται να μετέδωσε τον ιό όταν ταξίδεψε στο Ενούγκου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η νοσοκόμα ήταν ανάμεσα στα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν παράσχει φροντίδες στον Πάτρικ Σόγερ, έναν Λιβεριανό ο οποίος άθελά του μετέφερε τον ιό στο Λάγκος όταν έφθασε στο αεροδρόμιο και κατέρρευσε την 20ή Ιουλίου. Ο άνδρας απεβίωσε την 25η Ιουλίου.

Η νοσοκόμα άρχισε να έχει συμπτώματα του Έμπολα ενώ βρισκόταν στο Ενούγκου, πριν μεταφερθεί στο Λάγκος για θεραπεία. Οι αρχές ανέφεραν χθες ότι 21 άνθρωποι οι οποίοι ήλθαν σε επαφή μαζί της βρίσκονταν υπό παρακολούθησε.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε σήμερα ότι μόλις 6 εξ αυτών συνεχίζουν να τελούν υπό παρακολούθηση αφού οι υπόλοιποι 15 κρίθηκε ότι είναι πλέον εκτός κινδύνου.

Ο αριθμός όσων τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση μειώθηκε και στο Λάγκος, από τους 177 στους 169, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: