Ο πιλότος κοιμήθηκε, η συγκυβερνήτης έπαιζε με το τάμπλετ και το αεροπλάνο έπεσε 5000 πόδια! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Αυγούστου 15, 2014

Ο πιλότος κοιμήθηκε, η συγκυβερνήτης έπαιζε με το τάμπλετ και το αεροπλάνο έπεσε 5000 πόδια!


Από ProtoThema.gr

Συναγερμός σήμανε στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Τουρκίας, όταν εντόπισαν ένα αεροσκάφος της Jet Airways που έχασε ξαφνικά και χωρίς αιτία 5.000 πόδια ύψος.

Το περιστατικό συνέβη στον τουρκικό εναέριο χώρο πάνω από την Άγκυρα και το αεροπλάνο με 300 επιβάτες εκτελούσε το δρομολόγιο Μουμπάι - Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν ο Ινδός πιλότος αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο, ενώ βρισκόταν στον αέρα... Την ίδια ώρα, η συγκυβερνήτης είχε όλη της την προσοχή στραμένη στο τάμπλετ της και δεν κατάλαβε πως το αεροπλάνο έχανε ύψος, ενώ οι ανήξεροι επιβάτες προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Το περιστατικό χαρακτηρίζεται «σοβαρό» και ερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ινδίας.

Ξαφνιασμένοι από την απροειδοποιήτη αλλαγή στο ύψος, οι Τούρκοι ελεγκτές επικοινώνησαν αμέσως με το αεροσκάφος - ένας λόγος παραπάνω και το ότι ο τουρκικός εναέριος χώρος είναι πλέον πολύ πιο πολυσύχναστος, λόγω των συγκρούσεων σε Συρία, Ιράκ και Ουκρανία.

Αμέσως μετά την προειδοποίηση από τους Τούρκους, η συγκυβερνήτης ξύπνησε τον πιλότο, και το αεροσκάφος ανέκτησε το ορισμένο ύψος.

Σύμφωνα με πηγές από το χώρο πάντως, δεν ήταν σφάλμα του πιλότου το ότι αποφάσισε να κοιμηθεί, καθώς κάτι τέτοιο είναι θεμιτό σε μεγάλες πτήσεις. Με αυτό το δεδομένο, οι ευθύνες πέφτουν στην συγκυβερνήτη που έπαιζε με το τάμπλετ της. Και οι δύο πάντως έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: