Δύο νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στη Σπάρτη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Ιουλίου 27, 2014

Δύο νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στη Σπάρτη


ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΤΗΣΗΣ
Ένα ιδιωτικό ιταλικό υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος Ι-Α651, κατέπεσε έξω από το κλειστό αεροδρόμιο Σπάρτης στο Πυρί Λακωνίας, πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους, -άγνωστο από που ξεκίνησαν το ταξίδι τους- το προσγείωσαν στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης και στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσής και πιθανότατα από λάθος χειρισμό δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, κατέπεσαν 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.
Από την πρόσκρουση στο έδαφος έχασαν τη ζωή τους και οι δύο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.
Πρόκειται για έναν 52χρονο και για ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων, η ηλικία του οποίου εκτιμάται από 30 έως 35 ετών.

Οι σοροί τους έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Σπάρτης.
Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας καθώς και μέλη της Αερολέσχης Σπάρτης και διενεργούνται έρευνες.

ΥΠΑ: Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία-δεν κατετέθη σχέδιο πτήσης
Ανακοίνωση οπου εκφάζει τα θερμά της συλληπτήρια και ρίχνει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος που συνέβη στη πτήση αμφίβιου υπερελαφρού αεροσκάφους, τύπου Aventura και ιταλικού νηολογίου, εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Όπως επισημαίνει: «Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών», ενώ «δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε».

Προσθέτει δε ότι «δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας» και «στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ, μετέβησαν ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add