Ναι ή όχι στα προϊόντα αδυνατίσματος; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Ιουλίου 05, 2014

Ναι ή όχι στα προϊόντα αδυνατίσματος;

Στον πανικό της τελευταίας στιγμής, πάρε μια ανάσα και σκέψου το καλά αν θα αγοράσεις κάτι που σου υπόσχεται άμεση απώλεια βάρους...
Τελικά δεν τα κατάφερες να χάσεις τα κιλά που ήθελες και είσαι πάλι εδώ, Ιούλιο μήνα να παλεύεις με την πείνα. Όσο κοιτάζεσαι θυμωμένη στον καθρέφτη, μουρμουρίζεις κιόλας που δεν μπορείς να φας εκείνο το εκπληκτικό παγωτό που είδες στον ύπνο σου.

Μήπως ένα προϊόν αδυνατίσματος είναι η λύση για να μπορέσεις να χαρείς το καλοκαιράκι χωρίς πιασίματα και να χάσεις τσακ μπαμ λίγα κιλάκια; Τόσα ράφια γεμίζουν, γίνεται οι γυναίκες που τα αγοράζουν να μην είναι ικανοποιημένες;

Την απάντηση για αυτά τα ερωτήματα που έχεις και εσύ αλλά και πολλές άλλες γυναίκες στο μυαλό τους, αυτές τις ημέρες ειδικά, την ζητήσαμε από κάποιον που ξέρει και όχι από "εκείνη την κοπέλα που κάποτε πήρε εκείνο το πράγμα και έχασε μισό κιλό".

"Αδυνάτισμα σημαίνει απώλεια λίπους, όχι απλά μικρότερος αριθμός στη ζυγαριά". Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μας ξεκαθάρισε στην αρχή της κουβέντας μας ο Dr. Πωλ Φαρατζιάν, PhD, MSc, Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, Επιστημονικός συνεργάτης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμπορικός διευθυντής Nutrimed Ltd.

Κάνουν δουλειά;

Η αλήθεια είναι ότι εκεί έξω κυκλοφορούν τόσα πολλά τέτοια προϊόντα που είναι μάλλον επιπόλαιο να απαντήσουμε κάθετα με ένα ναι ή με ένα όχι. Ωστόσο, για την πλειοψηφία των νόμιμων προϊόντων αδυνατίσματος, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα: δε μπορούν να επιταχύνουν πάνω από 5 έως 7% την απώλεια λίπους, όπως μας είπε ο κ. Φαρατζιάν.

Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι μικρό, ωστόσο αν θες να χάσεις άμεσα βάρος ίσως δεν είναι αμελητέο. Σε κάθε περίπτωση όμως, δε ξεπερνιέται και άρα καλό είναι να κλείνεις τα αυτιά σου σε υποσχέσεις για μεγάλη απώλεια βάρους σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Είναι ασφαλή;

Ούτε σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρξει μια γενική ξεκάθαρη απάντηση, όμως για την πλειοψηφία των προϊόντων αδυνατίσματος οι διαιτολόγοι τονίζουν ότι δεν έχουν επαρκή στοιχεία αναφορικά με την αποτελεσματικότητα τους.

Εκείνα που δε συνίστανται σε καμία περίπτωση, είναι τα σκευάσματα εκείνα που λόγω κάποιας "μαγικής φόρμουλας" δεν αναφέρουν καν τι περιέχουν. Αυτό από μόνο του είναι επικίνδυνο. Θα έτρωγες κάτι που δεν ήξερες τι είναι;

Μπορεί να μου γυρίσουν μπούμερανγκ;

Πηγαίνοντας να κάνεις μισό καλό στην εμφάνισή σου, μπορεί το κακό που θα προκαλέσεις να είναι μεγαλύτερο. Οτιδήποτε αγοράζεις από το φαρμακείο, μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό σου επομένως μην επιλέγεις χωρίς σκέψη. Συζήτησε με κάποιον που ξέρει καλά το θέμα και μετά κάνε την επιλογή σου.

Αν για παράδειγμα το σίδηρο σου είναι χαμηλό, το να πάρεις φυτικές ίνες μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά να σου επιβαρύνει το πρόβλημα της έλλειψης σιδήρου.

Αν πάλι όλα εξελιχθούν όπως τα περίμενες και η ζυγαριά δείξει γρήγορα λιγότερα κιλά, μη ξαφνιαστείς αν επανέρθεις στο βάρος σου το επόμενο διάστημα (ίσως και πιο βαριά). Το να χάνεις υγρά ή μυική μάζα δεν αποτελεί αδυνάτισμα που αντέχει στο χρόνο.

Μα οι ειδικοί είναι ακριβοί

Το επιχείρημα ότι δεν πας σε κάποιον ειδικό για να σε συμβουλέψει σχετικά με το πως να χάσεις κιλά, επειδή θα σου κοστίσει, ε δεν υπάρχει. Σίγουρα διανύουμε μια περίοδο κρίσης, ναι, αλλά επίσης σίγουρα μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα για την υγεία σου.

Επίσης, αν αθροίσεις πόσα χρήματα μπορεί να έχεις χαλάσει για τέτοιες μαγικές συνταγές, τότε σίγουρα έχεις ξεπεράσει το κόστος μιας επίσκεψης σε έναν ειδικό.

Δηλαδή μου λες να μην πάρω;

Η επιλογή είναι δική σου και μόνο. Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα προϊόντα αδυνατίσματος μπορεί να έχουν κάποια αποτελέσματα αλλά "από μόνα τους δεν κάνουν θαύματα" όπως μας ανέφερε και η γυμνάστρια Κική Ματάκια.

"Αν μπορείς να προσέχεις τη διατροφή και να γυμνάζεσαι δεν χρειάζονται" σημειώνει η κ. Ματάκια στο ίδιο μήκος κύματος και με τον κ. Φαρατζιάν ο οποίος υπογραμμίζει ότι το θέμα δεν είναι μια παροδική βελτίωση της εμφάνισης αλλά ένας υγιής οργανισμός.

Πηγή: http://www.pireasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: