Γκρεμίζεται η ΑΚΡΟΠΟΛΗ - Τα τείχη του μεγαλύτερου μνημείου καταρρέουν - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Μαΐου 28, 2014

Γκρεμίζεται η ΑΚΡΟΠΟΛΗ - Τα τείχη του μεγαλύτερου μνημείου καταρρέουν




 Μια είδηση που μας προκάλεσε έντονο προβληματισμό. Γκρεμίζεται η Ακρόπολη! Τα τείχη του πιο σημαντικού μνημείου καταρρέουν! Ένα θέμα που διαβάσαμε στο Makeleio.gr και αποτελεί ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας».

Τα τείχη της Ακρόπολης καταρρέουν από την ανεξέλεγκτη ροή των νερών της βροχής! Εδώ και χρόνια όσοι επιστήμονες εργάζονται στον Ιερό Βράχο γνωρίζουν την διάβρωση που σημειώνεται. Άρχισαν όμως να πέφτουν και τείχη. Για αυτό τον λόγο έκλεισε ο η Άνοδος από το θέατρο Διονύσου αλλά και από το Ασκληπιείο.

Μάλιστα στην Ακρόπολη δεν υπάρχει καν αποχετευτικό σύστημα ώστε να φεύγουν τα νερά! Που στην Ακρόπολη! Το ιερό μέρος όλων των Ελλήνων! Βέβαια υπήρχαν 6 αρχαίες υδρορροές αλλά έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια και οι 5 έχουν φράξει, έτσι με κάθε βροχή γίνεται πλημμύρα! Επιπλέον δεν υπάρχει καμία σύνδεση του Ιερού βράχου με το αποχετευτικό σύστημα της Αθήνας.

Η Λίνα Μενδώνη, η Γενική γραμματέας του ΙΠΠΟΑ, γνωρίζει καλά το διεθνές αντίκτυπο που θα έχει η πτώση έστω ενός βράχου – πέτρας (μόνο που εδώ έπεσαν πολλές, όχι μόνο μια) κινητοποίησε την Επιστημονική Επιτροπή αλλά και την Υπηρεσία Συντηρήσεων των μνημείων της Ακρόπολης, ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος…

ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: