Εξτένσιονς στα μαλλιά: Από τι κινδυνεύουν όσες τα φοράνε! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιανουαρίου 06, 2014

Εξτένσιονς στα μαλλιά: Από τι κινδυνεύουν όσες τα φοράνε!

Αλήθεια πόσες φορές δεν θαυμάσαμε την υπέροχη κώμη μιας όμορφης γυναίκας; Είστε σίγουροι όμως ότι κάτι τέτοιο είναι εντελώς φυσικό; Είναι το πραγματικό μαλλί τόσο όμορφο; Μήπως φοράει τα λεγόμενα εξτένσιονς για να δείχνει ομορφότερη; Και όμως πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα εξτένσιονς μπορεί να χαρίζουν μια παραπάνω ομορφιά στις γυναίκες, αλλά είναι επικίνδυνα και όσες τα φοράνε διατρέχουν κίνδυνο. Τι ακριβώς; Διαβάστε το αμέσως…

Εξτένσιονς στα μαλλιά: Από τι κινδυνεύουν όσες τα φοράνε !

Στη Βρετανία έχει ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών από ειδικούς επιστήμονες, από γιατρούς και δερματολόγους που τονίζουν ότι οι γυναίκες που φοράνε εξτένσιονς υπάρχει περίπτωση να καταστρέψουν εντελώς τα μαλλιά τους. Τα εξτένσιονς στηρίζονται επάνω στα πραγματικά μαλλιά, προκαλούν φλεγμονή στους θύλακες της τρίχας και μακροπρόθεσμα μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζουν τριχόπτωση η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι την φαλάκρα.
Η Μαίριλιν Σέρλακ, δερματολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου τριχολογίας στη Βρετανία, είναι κατηγορηματική: “η τριχόπτωση λόγω της παρατεταμένης χρήσης των εξτένσιονς συχνά προσβάλλει την γραμμή των μαλλιών ακριβώς πάνω από το μέτωπο, καθώς και τα σημεία πάνω από τα αυτιά, όπου τα μαλλιά συνήθως είναι πιο αδύναμα και στα οποία συνήθως στηρίζονται τα εξτένσιονς.”
Στη Βρετανική επιθεώρηση Δερματολογίας δημοσιεύτηκε επίσης και κοινή έρευνα δερματολόγων από τις ΗΠΑ και την Ιταλία, των πανεπιστημίων του Μαϊάμι και της Μπολόνια, που είπαν τα πράγματα με το όνομα τους. Η παρατεταμένη χρήση εξτένσιονς μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην ολική απώλεια των φυσιολογικών μαλλιών. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν σε γυναίκες που χρησιμοποιούν εξτένσιονς ότι αν και φαινομενικά οι τρίχες τους μοιάζουν να μην έχουν πρόβλημα, στη βάση τους, στον θύλακα, υπάρχουν μεγάλες βλάβες που συχνά είναι ανεπανόρθωτες.
Η αλωπεκία από έλξη (τα εξτένσιονς όπως εφαρμόσουν στα μαλλιά, είναι σαν να τα τραβάνε συνέχεια), όταν βρίσκεται στα τελικά στάδια είναι μη αναστρέψιμη. Και για να έρθει το τελικό στάδιο στα μαλλιά μιας γυναίκας, μην φανταστείτε ότι πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια. Ακόμη και μια εβδομάδα είναι αρκετή για να γίνει ζημιά, εάν τα εξτένσιονς τοποθετηθούν με λάθος τρόπο.
Το χειρότερο για τα μαλλιά είναι όταν τα εξτένσιονς τοποθετούνται πάνω τους και στερεώνονται με κόλλα, ή συρράπτονται με μικροσκοπικούς συνδετήρες ή δακτυλίους.

Πηγή: http://www.newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: