ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΜΕ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ – ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΜΕΙΩΣΕΤΕ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Νοεμβρίου 09, 2013

ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΜΕ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ – ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΜΕΙΩΣΕΤΕ

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο International Journal of Electrochemical Science έχει ανακαλύψει ότι το μαγείρεμα με αλουμίνιο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης και της νόσου Αλτσχάιμερ.Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να ανεχθεί 1mg του αλουμινίου ανά 1kg βάρους οστού πριν αρχίσει να συσσωρεύεται στον εγκέφαλο.
Εκπληκτικά, διαπιστώθηκε ότι μέχρι 139.2 χιλιοστόγραμμα του αλουμινίου ανά άτομο θα μπορούσαν να καταναλωθούν σε ένα γεύμα ανάλογα με το πώς τα τρόφιμα προετοιμάστηκαν.
Είναι κοινή πρακτική σε όλο τον κόσμο να μαγειρευτούν, να προετοιμαστούν και να αποθηκευτούν τα τρόφιμα στο αλουμίνιο. Όταν το αλουμίνιο είναι κρύο, η διαρροή στα τρόφιμα είναι ελάχιστη. Εντούτοις, όταν προετοιμάζονται τα τρόφιμα στα περιβάλλοντα ανωτέρω 150c (302f), η διαρροή αλουμινίου στα τρόφιμα γίνεται ανησυχητική.
Οι ερευνητές εξέτασαν πέντε διαφορετικούς τύπους κρεάτων (βόειο κρέας, βουβαλίσιο, πρόβειο κρέας, κοτόπουλο, και γαλοπούλα) που συσκευάστηκαν σε φύλλο αλουμινίου και μαγειρεύτηκαν στους φούρνους σε διάφορες θερμοκρασίες επάνω από 150c. 
Βρήκαν ότι η συγκέντρωση αλουμινίου εξερράγη κατά 378% στο κόκκινο κρέας και 215% στα πουλερικά.

Επίσης αποκαλύφθηκε ότι τα ιδιαίτερα όξινα τρόφιμα που τυλίχτηκαν σε φύλλο αλουμινίου περιείχαν δύο φορές ποσότητα αλουμινίου και ότι το μέγεθος ενός τηγανιού μαγειρέματος αλουμινίου καθόρισε επίσης πόσο αλουμίνιο διέρρευσε στα τρόφιμα.
Οι παρασκευαστές τροφίμων συχνά χρησιμοποιούν αλουμίνιο για την αποθήκευση και διατήρηση των τροφίμων. Είναι φθηνό και άκρως εύχρηστο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε την πρόσληψη του αλουμινίου από τη διατροφή σας.
Πώς να μειώσετε το αλουμίνιο από τη διατροφή σας 1) Κανονικά, το πόσιμο νερό περιέχει χαμηλά επίπεδα αλουμινίου. Ως εκ τούτου, προσπαθήστε να αποφύγετε το πόσιμο νερό και τα ανθρακούχα ποτά, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε δοχεία από αλουμίνιο.
2) αποφύγετε τα ανθιδρωτικά αποσμητικά που περιέχουν αλουμίνο. Πολλά κύρια εμπορικά σήματα των ανθιδρωτικών περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλουμινίου. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της εφαρμοσμένης τοξικολογίας διαπίστωσε ότι η μακροπρόθεσμη έκθεση των ανθρώπινων μαστικών  επιθηλιακών κυττάρων στο αλουμίνιο οδήγησε σε έναν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.
3) συστήνεται να ληφθούν συμπληρώματα ασβεστίου, μαγνήσιου και ψευδάργυρου για να βοηθήσουν να αποτρέψει το σώμα σας τα υψηλά επίπεδα του αλουμινίου.
4) Υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες και τα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην απεξάρτηση απο το αλουμίνιο. Χυμός λεμονιού, τουρμερικ, σκόρδο, κέλπ και κολίανδρο, χρησιμοποιούνται όλα ευρέως για την απεξάρτηση του αλουμινίου απο το σώμα. Επίσης, μουσκεύοντας τα πόδια σας για 30 λεπτά ή περισσότερο σε ένα διάλυμα απο άλατα Epsom (1/2 φλιτζάνι), και θαλασσινό αλάτι (1/2 φλιτζάνι) μπορεί να αφαιρέσει το αλουμίνιο μέσω των ποδιών σας. 
Τελικές Παρατηρήσεις Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αλουμινόχαρτο δεν είναι κατάλληλο για το μαγείρεμα, ιδιαίτερα στα τρόφιμα που είναι πολύ όξινα, και  η κατάποση των τροφίμων που ψήθηκαν με φύλλο αλουμινίου θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη απειλητικών ασθενειών για τη ζωή.
Υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι οι άνθρωποι που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα αλουμινίου είναι σε κίνδυνο ανάπτυξης τελικών ασθενειών και άλλων περιπλοκών στην υγεία τους. Η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε όλοι είναι ότι το αλουμίνιο χρησιμοποιείται σε όλες σχεδόν τις τροφές μας.
Σε σύγκριση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην αφαίερεση του φθοριδίου απο τη διατροφή μας, το αλουμίνιο είναι τόσο διαδεδομένο ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρέσετε όλα τα τεχνητά παραγόμενα αλουμινίου από τη ζωή μας.
Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους του αλουμινίου και να ζητήσετε από την κυβέρνηση να επισημαίνουν τους κινδύνους από την έκθεση σε αλουμίνιο, ειδικά όταν μαγειρεύετε.
Πηγή: http://www.glikiazoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: